Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Profilen får hoppa in i Nyhetsmorgon – gör bort sig direkt

06 jul, 2023, 12:30 
Axel Pileby

Axel Pileby kunde ha fått en bättre start på sitt inhopp i Nyhetsmorgon.

Annons

Axel Pileby kämpade länge och förtvivlat för att slå igenom – och till slut kom den stora chansen. När Efter Fem drog igång handplockades skåningen för att leda programmet jämte Anna Brolin, Tilde de Paula Eby, Maximilian Artell och Johan Maceus.

Men nu prövar Axel vingarna i ett annat älskat TV4-format. När Rania Shemoun Olsson och Axel Ritter har semester är det Axel och kollegan Jenny Alversjö som rattar Nyhetsmorgon.

Så mycket pengar tjänar Axel PilebyBrand logo
Så mycket pengar tjänar Axel Pileby

Axel Pileby gör bort sig i Nyhetsmorgon

Men Axel kunde ha fått en bättre start. Under ett inslag med Sophie Dahlbäck, vinnaren av "Hela Sverige bakar 2022”, lyckas Axel göra bort sig fullständigt.

Annons
Axel Pileby
Axel...

Sophie ger Jenny och Axel uppgiften att hjälpa henne göra amerikanska muffins, så kallade cupcakes. Men när Axel får i uppdrag att spritsa glasyr ovanpå sin cupcake blir resultatet minst sagt halvdant. Jenny skrattar högt åt Axel, som ler urskuldande.

– Jag är glad om jag får ur någonting överhuvudtaget, säger Axel.

Axel gör ett nytt försök – och då går det lite bättre.

– Det här är ändå helt okej. För att vara okej, säger den före detta Expressen-reportern.

Annons

Axel har faktiskt gjort inhopp i Nyhetsmorgon förut. Redan 2018 gjorde han sitt första program.

"Känner en stor tacksamhet"

Och på tal om vikarier – när Axels flickvän Felicia födde deras första barn 2022 hoppade självaste David Hellenius in och tog hans plats i Efter Fem.

Axel var med på länk i programmet och berättade om födseln.

– Alla säger att allting förändras och sådär, och det gör det verkligen! Att sammanfatta är ju typ omöjligt. Det jag känner är väl en stor tacksamhet, tacksamhet för att bli förälder överhuvudtaget – det är inte alla som får det. Dessutom att få bli det med världens bästa människa som jag får bli det med, min tjej alltså, sa Axel då.

Annons