Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Profilens attack på Pernilla Wahlgrens nummer i Allsång på Skansen: "Årets mest pinsamma – skämmer ut kåren"

15 aug, 2023, 13:30 
Pernilla Wahlgren och Allsång på Skansen

Ett av Pernilla Wahlgrens sångnummer i Allsång på Skansen har sågats av en tung profil.

Annons

Pernilla Wahlgren har överlag fått väldigt goda vitsord för sin insatser som programledare i Allsång på Skansen. Hon har hyllats av deltagare, tv-recensenter och tittare.

Men när Pernilla Wahlgren tog hjälp av sportreportrarna Chris Härenstam och Dusan Umicevic för ett sångnummer slutade det i att ett av branschens tyngsta namn plockade fram storsågen.

Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på SkansenBrand logo
Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på Skansen

Profilens attack på Allsång på Skansen: "Pinsamt"

Johan Croneman, mångårig tv-kritiker på Dagens nyheter, var inte imponerad när trion Pernilla, Chris och Dusan rappade i Markoolios Mera mål.

”Tack för musiken, SVT-sporten. Chris Härenstam och Dusan Umicevic agerade allsångsledare på Skansen i veckan, och de kan ju ha varit där som privatpersoner, men hade jag varit deras chef hade jag antingen hindrat dem eller gett dem en rejäl uppsträckning. Det var ett av årets mest pinsamma framträdande. Finns det ingen Kristall till det?”, skriver han i DN.

Annons

Men Johan är inte klar där. Han läser verkligen lusen av Dusan och Chris, som får klä skott för en hel yrkeskår.

”Varför måste just alltid tv-sportjournalister i olika sammanhang leka underhållare? Vi är många som som avskyr att se och höra tv-sportjournalister och kommentatorer uppträda som hejaklacksledare i diverse sändningar, nu lallar de omkring på Allsångsscenen också och skämmer ut hela kåren. Det var både pinsamt, som sagt, och rent sorgligt att se", skriver Johan.

"Hans jobb att tycka – vi bjöd på oss själva"

Expressen har sökt både Chris och Dusan efter dundersågningen. Chris vill inte kommentera, men det gör Dusan.

Och han verkar ändå ta kritiken med ro.

”Jag tänker att det får stå för honom. Det är hans jobb att tycka och är man en offentlig person så får man leken tåla. Jag tycker att vi bjöd på oss själva och skulle göra det igen alla dagar i veckan, nu när jag lärt mig att rappa också”, skriver Dusan i ett sms till Expressen.

Annons