Profilens krav på TV – där viker han sig inte!

23 sep, 2022, 06:00 
https://image.svenskdam.se/295259816_644336913495618_5794031965614684066_n.jpg.jpg?imageId=8692053&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Simon Holm Stålhand

Marcus Noterius är tydlig i frågan.

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Den ständigt glada journalisten på TV, Marcus Noterius är inte blyg inför utmaningar. Han är redo för att testa allt mellan himmel och jord, och på vilket sätt han gör det!

Hans humor och ödmjukhet går genom rutan och hans inslag har på så sätt blivit ett populärt inslag i Nyhetsmorgon. Men det har inte alltid varit smärtfritt för Marcus Noterius. Som exempelvis i oktober ifjol, då han föll ihop i ett inslag i Nyhetsmorgon och skadade sig. Vid detta tillfälle skulle Marcus Noterius testa backhoppning inomhus, men slog sig och fick efteråt stort stöd från tittarna.

Men nu har den 46-årige journalisten tagit sig an ett uppdrag som han verkligen blir utmanad i.

Marcus Noterius svåra uppdrag

Recept.se Nyhetsbrev

Marcus Noterius har nu under tre dygn försökt leva enligt krisberedskap. Med hjälp av stormkök och basvaror försöker nu journalisten känna på hur det skulle vara att leva i en vardag utan bekvämligheterna.

Annons

Detta har skett med TV4:s goda vetskap.

Spis och kylskåp har han inte fått använda under sitt test – däremot har han kunnat ha tillgång till rinnande vatten.

I Nyhetsmorgon visade han på torsdagen upp hur det har gått. Bland annat har Noterius tagit med sig stormköket till jobbet för att på plats tillaga sin lunch, bland annat bestående av ravioli på konservburk.

Men något som Noterius noterat har varit extra svårt är något som många kan relatera till. Bryggkaffet.

Där har han haft krav på TV4 – som har lyssnat.

– Bland det bästa med att komma till jobbet är att få ta sin första kopp kaffe. Men det får inte jag göra nu. Jag har fått tillstånd i alla fall att ha med kokat vatten i en termos, säger Noterius i ett videoklipp på Instagram.

Där visar han upp sitt knep för att klara av dessa tre dagar utan sitt vanliga kaffe. Lösningen var snabbkaffe.

– Så tar jag lite snabbkaffe här då, så här helt enkelt och hälla i lite grann här. Det blir kanske inte riktigt som normalt. Men det ska det ju inte vara heller i den här utmaningen.

Annons

När utmaningen var över så la Noterius upp ett klipp på sin Instagram där han äntligen fick sig en kopp bryggkaffe.

Annons