Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Programledaren kan inte dölja situationen i direktsändning – kollegorna reagerar direkt

01 mar, 2024, 17:00 
Louise Wibergh Lenti
Ibland går det för fort även för proffsen. Händelsen i Efter Fem fick hela teamet att reagera.
Annons
6 saker om Tilde de Paula Eby du kanske inte vissteBrand logo
6 saker om Tilde de Paula Eby du kanske inte visste

Det populära programmet Efter fem är inne på sin elfte säsong sedan starten 2019 och vid rodret sitter folkkära Tilde de Paula Eby och Anna Brolin. Med sig har de ett team av rutinerade journalister men trotts den höga produktionsnivån kan det bli fel ibland!

Tvingades bryta

Produktionen bakom Efter fem är ett väloljat maskineri men titt som tett får vi se glimtar av att de trots allt bara är människor som oss andra. Det finns ju en tjusning i när det blir lite tokigt ibland och Efter fem gänget är inte sena på att bjuda på sig själva när olyckan är framme.

Ett exempel är när skådespelaren Johan Rabaeus var gäst i programmet 2019. Mitt under intervjun hörs en högljudd ringsignal. Plötsligt rusar produktionen in i bild och lämnar över en väska till Johan.

Annons

– Det är min! Ursäkta mig! utbrister han samtidigt som han febrilt försöker få tyst på telefonen.

Johan Rabaeus
Hoppsansa...TV4

Tilde och gänget tog händelsen med ro och skämtade lite med Johan på hans bekostnad vilket både Johan och publiken skrattat gott åt i efterhand.

Missen i direktsändning

Melodifestivalen är i full gång och till helgen är det dags för den femte och sista delfinalen innan en vinnare koras i Friends Arena den 9 mars.

Annons

Självklart har detta letat sig in på agendan hos gänget i Efter fem. Under onsdagen gästades de av sångerskan Elisa Lindström som deltar i Mello för tredje gången gillt. I helgens finalkval tävlar hennes låt "Forever yours" om en plats i finalen och i Efter fem får tittarna lära sig om Elisas karriärväg till där hon är idag.

Den som står för genomgången är den rutinerade journalisten Axel Pileby som avslappnat och säkert står framför en av studions många skärmar och pratar till bilderna som visas.

Det är då det händer.

Efter att ha gått igenom Elisas sångprestationer och utmärkelser hon fått tar Pileby ny sats.

– Men Elisa kan ju mer än bara sjunga – spana in detta, säger han och vänder blicken mot skärmen som visar... en tom nyhetsstudio. Man hör hur Tilde och hela teamet brister ut i högt skratt.

Axel Pileby, Efter fem
En något förvånad Axel Pileby.TV4

– Näe... det där- läsa nyheter vet jag inte riktigt, säger Pileby med ett skratt innan rätt bild kommer fram och han kan fortsätta som planerat.

Foto: TT

Annons