Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Programledarens dystra besked – avbryter efter 26 år

30 jan, 2022, 09:30 
STOCKHOLM 20201203Grattisporträtt på radioprogramledaren Anders Eldeman som fyller 60 år Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090

Han hade inte missat en sändning på 26 år – men sen kom coronapandemin och satte stopp.

Annons
3 kungliga snackisar vecka 4!Brand logo
3 kungliga snackisar vecka 4!

Anders Eldeman är nästan synonym med Melodikrysset i P4, programledaren har lotsat tittarna genom musikfrågorna på lördagar. Men inte bara det, han är även den som konstruerar varje veckas kryss, funderar ut varje tankenöt som tittarna ställs inför.

I 26 år har radiolyssnarna varit vana vid att höra Anders ställa frågorna, men nu har han för första gången missat ett kryss. Det är tyvärr på grund av covid-19, som drabbat programledaren precis som så många andra nu efter nyår.

– Jag har varit isolerad hemma i covid i några veckor nu, vilket ledde till att jag för första gången på 26 år inte kunde vara i radio, sa han i lördagens sändning av Melodikrysset i P4.

Anderes Eldeman drabbad av sjukdom

Hans frånvaro har inte gått obemärkt förbi utan massvis med lyssnare har hört av sig och önskat honom en snabb återhämtning och tillfrisknande.

Annons

– Tack, alla snälla, oroliga och omtänksamma lyssnare – så många krya på dig-hälsningar visste jag inte att det fanns i världen, jag har inte kunnat räkna dem, säger han.

Covid-19 i kungahuset

Smittspridningen av covid-19 är stor i samhället just nu. Smittan har även letat sig in i kungahuset, med både kungaparet och kronprinsessparet som testat positivt under de första veckorna av 2022.

Prins Daniel var den sista av de fyra att testa positivt för covid-19. Så här skrev hovet i ett pressmeddelande:

"I dag har H.K.H. Prins Daniel testat positivt för covid-19. Prinsen, som är fullvaccinerad, har mycket lindriga symptom och mår bra".

Dagen innan testade även kronprinsessan Victoria positivt. Det var andra gången som kronprinsessparet insjuknat i viruset.

Annons