Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Programledarens kaxiga drag – så fick han drömjobbet

25 sep, 2022, 13:00 
Simon Holm Stålhand

Axel Pileby är inte särskilt blyg.

Annons
Här är profilerna i "Efter fem"Brand logo
Här är profilerna i "Efter fem"

Det är snart fyra år sedan det omåttligt populära programmet, Efter Fem hade premiär på TV4. Det första avsnittet sågs av över 400 000 personer! Förra året blev programmet även prisat under Kristallengalan. Då som bästa Nyhets- och aktualitetsprogram.

Bakom den stora framgången är givetvis flera olika faktorer. Men en av dem stavas Axel Pileby. Axel är en av programledarna och med sin karismatiska och kunniga programledarstil har han snabbt blivit en stor favorit och tittarna.

Men vägen dit har inte varit spikrak för den 35-årige skåningen.

Axel Pilebys kaxiga drag

Han började karriären på lokaltidningens sportredaktion. Han tog sedan steget över till Expressen, där han också jobbade med sport. Sedan tog han klivet över till sin nuvarande arbetsplats på TV4 – genom att ta saken i egna händer.

– Så var det. Jag var ju på sporten på Expressen och åkte på många mästerskap och skrev och fick även göra tv, och det var just så tv-intresset väcktes. Det var extremt roligt, men jag kände att jag ville utvecklas. Jag ringde till TV4 och sa att jag trodde jag skulle passa bra hos dem. Efter några dagar ringde de tillbaka och gav mig ett erbjudande. Men jag känner också Olof Lundh som är en god vän och jag tror han möjligtvis kan ha lagt in ett gott ord för mig, säger Axel Pileby i en stor intervju med Aftonbladet.

Annons

Ja, ett minst sagt modigt beslut gjordes.

– Jag tog absolut en risk, men det kändes som det var en risk jag var tvungen att ta. Det har jag aldrig ångrat och efter ett år blev jag fast anställd. Men TV4 var ärliga mot mig och sa att jag fick börja göra vissa saker men att de efter några år såg mig i en viss roll. De hade en plan för mig och plockade inte bara in mig och hoppades på det bästa. Jag uppskattade verkligen deras uppriktighet, säger Axel Pileby och fortsätter:

– Mitt mål är att vara bäst, även om jag inser att konkurrensen är extrem, det finns så sjukt många duktiga män och kvinnor i den här branschen. Däremot känner jag mig inte som en kaxig typ och tror inte heller att jag framstår som det i rutan.

Annons