Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Programledarna ryker ihop i Nyhetsmorgon – inte överens: ”Dålig stämning

25 okt, 2023, 08:00 

Åsikterna gick isär när programledarna i Nyhetsmorgon började diskutera julpynt.

Annons

På julbordet ryms rätter som alla har en personlig koppling till. Favoriterna varierar, men oftast är det köttbullarna och Janssons frestelse som får mest uppmärksamhet i den kulinariska debatten.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Men när det är okej att börja julpynta är något av en het potatis. Det är en fråga många duckar för att inte orsaka ont blod i vänskapsbanden och något som man i ren konflikträdsla helst viftar bort.

I Nyhetsmorgon gör man dock ett undantag. Det är ju ändå ett program som blandar högt och lågt, parerar skickligt mellan lätta och tunga ämnen, och inte gömmer sig för den här typen av känsliga ämnen.

Annons

Här ryter Martin Järborg till

TV4-profilerna brukar alltid vara samspelta, men även här går åsikterna isär så pass till den grad att det blir lite obekväm stämning i studion. Det blev tydligt när Rania Shemoun Olsson nyligen valde att diskutera ämnet.

– Det är exakt två månader kvar till jul och vi vet ju hur mycket du älskar jul, Martin. Framför allt hur mycket du älskar att pynta tidigt, säger Rania Shemoun Olsson med viss sarkasm i rösten.

– Nej! skriker Martin Järborg bestämt.

Rania Shemoun Olsson
Rania Shemoun Olsson rörde upp starka känslor i Nyhetsmorgon när hon började diskutera julpynt.

Martin Järborg: ”Ett sjukt beteende”

Nej, Martin må ha en faiblesse för julen, men han gillar inte att folk tar sig friheter och väljer att julpynta sina hem flera månader innan julafton. Han är på det klara med vilka riktlinjer som gäller.

Annons

Det är ju ett sjukt beteende att hålla på två månader innan. Jag menar att det är min kärlek till julen som gör att jag är återhållsam. Jag vill inte vattna ur den, säger Martin och fortsätter:

– Antingen är det om första advent inträder i november. I år blir det i december och därav 1 december. Man går efter det som kommer först.

Martin Järborg
Martin Järborg slog fast att för tidigt julpynt var ett ”sjukt beteende”.

Soraya försöker rädda stämningen

Soraya Lavasani försöker lite försiktigt säga att hon gillar att julpynta tidigt, men det är ändå meningsskiljaktigheten mellan Rania och Martin som får mest fokus i den här debatten.

Annons

Rania kan tänka sig julpynta när som helst, bara det sker en vecka innan Martin plockar fram lådorna och förser sitt hem med den vintriga känslan som hör julen till.

Till slut kan Soraya inte annat än slå fast att det råder lite kylighet i studion:

– Dålig stämning här nu.

Soraya Lavasani
Soraya Lavasani kunde bara se på när den dåliga stämningen uppstod i Nyhetsmorgon.

Foto: TV4

Annons