Programledarna ställs till svars efter beteendet bakom kulisserna – tittarna helt ovetandes

Programledarna ställs till svars efter beteendet bakom kulisserna – tittarna helt ovetandes

Foto: TV4

Nu ställs programledarna till svars.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen
0:34

Efter reklamen: Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

(0:34)

Slå på ljud

Att vakna till gänget i Nyhetsmorgon-studion är för många en nästintill helig rutin, och man kan räkna med att de morgonpigga programledarna plikttroget gör sin grej i rutan.

Medan alla där hemma sömndruckna slår på tv:n står dem ju redan där, piffiga och uppklädda till tårna, utan ett spår av morgontrötthet. Dessutom är de igång långt innan kamerorna rullar...

Chocken! Hon blir nya profilen i Nyhetsmorgon – då tar hon över studion

Bilden får följarna att undra

Det är duon Maria Forsblom och Anders Pihlblad som står för bilden som får aningen förvirrade, och lite oroliga, följare att höja på ögonbrynen.

Trots de tidiga sändningarna halkade de inte in i studion i sista sekund, utan hann med ett träningspass innan kameran slogs på.

"Pre work är det nya after work. Tack @anderspihlblad för en stark start på dagen." Skriver Maria på Instagram under en bild på duon på gymmet.

Ja, innan Nyhetsmorgon-sändningen hann duon med ett träningspass. Det fick följarna att undra: hur tidigt är de egentligen uppe?

"Vänta lite här nu. Vilken tid på dygnet är ni där då? Varning förstår så börjar ni jobbet före 06.00 va?" Skriver en förvirrad följare.

"…typ 3 på morgonen? " Skriver en annan.

Tittarna i chock – Nyhetsmorgon avbryts i TV4 mitt i sändning

Steffos stora bakslag

Som tur är kommer Maria med lugnande besked. Nu när Nyhetsmorgon är förlängt är det ju inte alla som behöver vara kameraredo vid 06, så Anders och Maria hann med ett träningspass innan de tog över det sena passet i rutan – och ingen anade att de redan varit uppe med tuppen.

"Idag fick vi ju lite sovmorgon så vi sågs vid 6-tiden" Svarar hon.

Men att det är tidiga mornar för Nymo-gänget, som dessutom är påfrestande är trots allt en sanning. Även för veteraner som Steffo, som gjort strax över 20 år av morgontjänstgöring i rutan tar det emot när väckarklockan ringer.

– Den enda nackdelen med det programmet är tiderna. Det är för jävla jobbigt att gå upp fyra på morgonen, säger Steffo till Svensk Dam.

– Däremot vänjer kroppen sig lite, och det är inte bra, för det innebär att dagen därpå när jag är ledig så vaknar jag klockan fyra och tror att jag ska jobba och är klarvaken. Så sömnen har ju blivit lidande förstås.

Så för Steffo kanske inte ett gympass innan Nymo känns aktuellt – eller?

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist

Om denna duo klämt in ett träningspass tillsammans innan sändning är okänt.

Karin Törnblom/TT

Foto: TT