Ramaskri efter SVT:s beslut under julafton – krävs på förklaring

Ramaskri efter SVT:s beslut under julafton – krävs på förklaring

Tareq Taylor hyllades som julvärd, men SVT fick kritik ändå.

Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern
Slå på ljud

Under julen finns det många som har som tradition att se årets julvärd tända ljus och underhålla stugorna i SVT:s årliga sändning. Antingen det är som ett bakgrundsinslag eller man aktivt tittar brukar programmet vara uppskattat och i år var inget undantag.

I sändningen berättade årets julvärd Tareq Taylor varmt om sin mamma som varje år gjorde sitt allra bästa för att skapa en härlig julstämning med hela familjen, han tände ljuset och umgicks med sina inbjudna gäster.

Han hyllades stort på SVT:s Facebooksida efter sändningen.

”Tack för en underbar kväll, Tareq! Du var fantastisk som julvärd; naturlig, varm och empatisk. Hoppas att vi får chansen att se dig i rutan som julvärd även framöver! ” skriver en följare i en kommentar.

Upprörda följare rasar på Facebook

Men SVT fick även motta en hel del kritik. Många hade problem med att hitta programmet i SVT Play.

SVT play funkar ju inte. Hur ser vi Kalle där???” skrev en användare som ville få det att funka innan sändningen var slut.

”Var är Kalle?? Varför visas det inte på SVT-play??? ” skriver en annan upprörd följare.

Christine Olsson/TT

”Varför i hela friden kan man inte streama Kalles via svtplay app eller hemsida? Vad är anledningen och vad tjänar ni på detta? Helt sjukt dåligt. Nu sitter vi här med barnen i soffan och kan inte titta.” skriver en tredje.

Svaret fick de av SVT i kommentarerna.

”Vi visar Kalle Anka och hans vänner i alla våra direkta kanaler på SVT Play samtidigt som vi sänder det kl. 15.05 i SVT1. Kanalerna finns i alla SVT Play-appar förutom på vissa smarta-tv.” skrev en medarbetare från SVT i kommentarerna.

LÄS MER: Kungen erkänner efter alla år