Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rania Shemoun Olsson med på hemlig lista innan hon petades från Nyhetsmorgon: "Har det väldigt tufft"

01 mar, 2024, 07:00 
Rania Shemoun Olsson
Rania Shemoun Olsson var med på en lista som tog upp det allra mest hemliga och intima.
Annons

Rania Shemoun Olsson dök upp i Nyhetsmorgon som fast programledare 2022. Det var en stor framgång för Rania, som kämpat sig upp ända från TV4 Värmland.

Rania Shemoun Olsson oviss – efter ett år i NyhetsmorgonBrand logo
Rania Shemoun Olsson oviss – efter ett år i Nyhetsmorgon

Raina Shemoun Olsson med på hemliga listan – sedan petades hon

Men så kom beskedet, i samband med det stora stålbadet på TV4, då mängder av anställda sagdes upp och program lades ned. Rania skulle sluta som programledare och i stället gå tillbaka till tillvaron som nyhetsankare.

Rania Shemoun Olsson
Stackars Rania!

– Allvarligt talat, hela mediebranschen har det väldigt tufft just nu. Tv, tidningar, radio… så det är inte bara TV4. Det är som det är. Dagens tuffa ekonomiska läge… inflationen… men det blir bättre. Jag har stort hopp för 2024, sa Rania till Expressen.

Annons

– Arbetsbördan är tuff och tung på olika sätt. I nyheterna måste du hela tiden ha det allra, allra senaste detaljerna. Och det får absolut inte bli fel för du har ingen chans att rätta dig.

Det fanns tecken redan tidigare på att Rania inte var absolut högst i den interna hierarkin i TV4-familjen. När Aftonbladet i juli i fjol sammanställde Nyhetsmorgon-programledarnas löner hamnade Rania på sista plats.

Det finns inget mer hemligt och intimt för oss än våra löner – men som offentlig person får du stå ut med att dina personliga intäkter redovisas för hela svenska folket.

Hon hade då en årslön på 673 400 kronor. Det är absolut inte dåligt, men betänk att ettan på Nyhetsmorgon-listan, Jenny Alversjö, kunde ståta med årslönen 1 048 900 kronor.

Rania Shemouns Olssons egna kommentarer

Det var en hård smäll för Rania att tvingas lämna Nyhetsmorgon. När Svensk Dam fick en pratstund med henne sommaren 2023 låg beskedet fortfarande i framtiden. Då lät det som att hon stortrivdes med jobbet.

– Det har väl gått lite bättre! Men det får kanske tittarna och kollegorna avgöra, sa Rania till Svensk Dam då.

– Det har varit jätteroligt och lärande, definitivt. Man utvecklas hela tiden och känner en stor ära att jag får vara med i det här gänget på riktigt.

Annons