Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ranias pinsamma miss i Nyhetsmorgon – Anders helt förvirrad: ”Sa jag det?”

19 apr, 2023, 13:00 

Programledarna Rania Shemoun Olsson och Anders Pihlblad uppträdde förvirrat i Nyhetsmorgon.

Annons

Varje morgon bänkar sig ett flertalet svenskar framför Nyhetsmorgon i ett närmast sömndrucket tillstånd. Många gör dessutom detta med en rykande kopp kaffe i handen, redo att inmundigas samtidigt som dagens nyhetssug stillas.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

För programledarna väntas en ännu tidigare morgon. Redan i gryningen är de uppe, väl förberedda för dagens uppdrag och hungriga på att förmedla aktualiteter i direktsändning.

När programledarna välkomnar tittarna är det svårt att tänka tanken att de varit upp ända sedan ottan, sminkat sig, läst manus och i flera timmar varit en del av en dag som för många precis börjat.

Annons

Ranias miss i sändning: ”Sa jag det?”

Men ibland händer det att även programledarna visar prov på ett sömndrucket tillstånd. Under tisdagen var Rania Shemoun Olsson så pass förvirrad att hon var osäker på vilken dag hon befann sig i.

– Godmorgon och hjärtligt välkomna till Nyhetsmorgon. Det är tisdag den 17 april och vi vill jättegärna gratta Valdemar och Volmar på namnsdagen, sa hon i sändningen.

Efter att orden sjunkit in försökte Rania komma ikapp, ställa sig frågande om det hon sagt verkligen stämde – eller om hon blandat ihop dagarna så till den grad att hon förmedlat fel datum.

– Sa jag att det var 18 april? Sa jag det? Nej det gjorde jag inte, jag sa något annat, sa hon och vädjade till kollegan Anders Pihlblad att hjälpa henne med datumet.

Rania Shemoun Olsson och Anders Pihlblad
Rania Shemoun Olsson och Anders Pihlblad var datumförvirrade i tisdagens Nyhetsmorgon.
Annons

Anders Pihlblad: ”Jag vet inte”

Dessvärre var Anders Pihlblad lika förvirrad han och kunde inte svara på Ranias fråga. I stället berättade han om ett eget misstag som han orsakade tidigare under dagen.

– Jag vet inte, men en sak ska du veta. Jag hade bokat taxi till fel dag imorse, så jag ligger på fel datum hela dagen, sa Anders Pihlblad.

För att bringa klarhet i frågan vände sig Rania och Anders Pihlblad till kvällstidningarna, som i sedvanlig ordning låg placerade på ett bord i studion, och kunde konstatera:

– Vi enas om att det är den 18 april.

Rania Shemoun Olsson
Rania Shemoun Olsson.

Foto: TT/TV4

Annons