Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rasar efter händelsen i Efter fem – flera tittare reagerar kraftigt

30 maj, 2024, 16:30 
Tittarna har starka åsikter om händelsen i Efter fem.
Annons
Här är profilerna i "Efter fem"Brand logo
Här är profilerna i "Efter fem"

Tv-tittarna har i flera decennier kommit att uppskatta Nyhetsmorgon. Programmet har blivit något av ett självspelande piano, med erfarna programledare som ser till att underhålla den svenska tv-publiken.

Sedan några år tillbaka är det som att TV4 installerat ett nytt självspelande piano. Vi pratar självklart om aktualitetsprogrammet Efter fem, som blivit ett välkomnande komplement till Nyhetsmorgon.

Tilde de Paula
Tilde de Paula är en av TV4:s mest erfarna programledare.TV4

Händelsen i Efter fem

Men det betyder inte att programmet är skonat från kritik. När man lockar så många tittare hör det lite till att folk har åsikter om programmet – och nu har flera reagerat på händelsen i Efter fem.

Annons

När meteorologen Lovisa ”Väder-Lovisa” Svanberg ställde sig i studion för att berätta om vädret, så var det många som tyckte att en detalj gjorde det närmast olidligt att titta.

Ljudet var väldigt svagt. Tittarna hade svårt att höra vad ”Väder-Lovisa” sa och fick spetsa öronen ordentligt för att ens kunna ta in något av de väderhändelser som stod på dagens agenda.

Hårda kritiken mot ”Väder-Lovisa”

Många reagerade dessutom på ”Väder-Lovisas” klädval. De tyckte att hennes klänning täckte stora delar av skärmen, vilket gjorde att de, förutom att spetsa öronen, även fick spärra upp ögonen.

Annons

”Hej Lovisa, meteorolog! Du verkar gilla ditt jobb men om vi tittare ska se kartan så är det bra att du väljer kläder som inte skymmer kartan. Jag menar trumpetärmarna på klänningen!”, skriver en person i Efter fems kommentarsfält.

”Kan ni fixa till ljudet när väderrapporten visas. Det är så lågt att man inte hör det”, skriver en annan.

Lovisa ”Väder-Lovisa” Svanberg
Lovisa ”Väder-Lovisa” Svanberg fick kritik efter väderläsningen i TV4.TV4

Foto: TV4

Annons