Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Rasar efter scenerna i TV4 – flera tittare fick stänga av: ”Ren diskriminering!”

01 jul, 2024, 16:00 
Flera tittare riktar hård kritik mot TV4 efter beslutet i Nyhetsmorgon.
Annons
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

Nyhetsmorgon brukar beskrivas som ett självspelande piano. Programledarna är så pass erfarna, så samspelta, att de inte har några problem att byta kollega och ratta direktsändningen utan några större konstigheter.

Nu har flera av TV4-stjärnorna gått på semester, vilket gör att schemat stuvats om en aning. Efter fem-profilen Axel Pileby har fått hoppa in i Nyhetsmorgon, där han synts vid både Maria Forsbloms och Rania Shemoun Olssons sida.

För Axels del verkar det spela mindre roll. Han jobbar lika bra med Maria som med Rania och tittarna kommer ofta med beröm över hur skickligt han sköter sitt arbete.

Annons
Rania Shemoun Olsson
Rania Shemoun Olsson i Nyhetsmorgon.TV4
Axel Pileby
Axel Pileby i Nyhetsmorgon.Nyhetsmorgon
Annons

Kritik mot Nyhetsmorgon

Men det finns vissa saker som TV4-profilerna inte kan styra över, saker som ligger på TV4:s bord och när det kommer kritik mot kanalen är det inte alltid riktat mot programledarna.

Flera tittare har noterat att det skett en markant förändring i Nyhetsmorgon. Många saknar nämligen undertexter i direktsändningen, något som funnits där tidigare.

Tittarnas ilska: ”Diskriminering”

I programmets kommentarsfält på Instagram vädrar nu många sitt missnöje och tycker det är tråkigt att undertexterna saknas.

Annons

”Mycket besviken på att ni har slopat direkttextning. Detta innebär att alla äldre som ej har tillgång till tv4play och den ai genererade texten inte längre kan ha någon behållning av programmet. Det är just denna tittagrupp som behöver texten dessutom. Ren diskriminering!!”, skriver en person.

”Så fina och duktiga programledare men så synd att inte programmet hade text-tv. Vi är många med hörselnedsättning som inte kan följa programmet, så synd”‚ skriver en annan.

”Varför textar ni inte .....?????”, skriver en tredje.

”Saknades textning så det blev SVT idag”, skriver en fjärde.

Foto: TV4/Instagram

Annons