Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rasar mot behandlingen av djuren i Farmen – nu tvingas TV4 svara: ”Finns regler”

23 feb, 2024, 19:30 
TV4 får kritik efter händelsen med djuren i Farmen.
Annons
7 saker du inte visste om Anna BrolinBrand logo
7 saker du inte visste om Anna Brolin

Farmen sändes för första gången i svensk tv 2001. I dag har det gått över 20 år sedan första säsongen ägde rum och det spartanska bondelivet har fortsatt att engagera såväl deltagare som tv-tittare.

Deltagarna är inte heller ensamma på gården. Förutom programledaren Anna Brolin, och bondeexperten Hans Wincent som dyker upp med jämna mellanrum, har djuren en stor betydelse i programmet.

Och hur djuren behandlas på gården brukar vara ett ständigt samtalsämne. Nu har en ny debatt kring ämnet blossats upp, efter att nya deltagaren Levin Larsson haft sina åsikter om hur allting sköts.

Anna Brolin
Farmen-programledaren Anna Brolin.TV4

Deltagaren rasar: ”Skeva rutiner”

Levin deltog även i Farmen 2022 och har tydliga åsikter om hur man ska behandla djuren. Bland årets deltagare tycker han att rutinerna är för dåliga, att han inte riktigt förstå hur de planerat allting.

Annons

– De är ute och mjölkar korna efter frukosten och efter att de suttit och tjötat och druckit te. Då är klockan typ 10, halv 11. Jag tycker inte att man mjölkar korna så sent. Jag vete fan vad de har för skeva rutiner här, säger han i programmet.

– Vi är här så kort tid och det är nytt för djuren att vara här också, då tycker jag fan att man ska hålla rutiner för deras skull.

TV4:s svar: ”Finns regler”

Levin Larssons kritik har nu även nått produktionen. Joel Bendrik, exekutiv producent för programmet, håller dock inte med om deltagarens kritik, utan tycker att djurhållningen varit på en rimlig nivå.

Annons

”Alla deltagare vet att djurens välmående är det viktigaste på gården. Självklart finns det regler och rutiner för hur djuren ska skötas, och årets Farmare skötte dem på ett bra sätt”, säger Joel Bendrik, exekutiv producent för Farmen till TV4.

Levin Larsson
Levin Larsson är inte nöjd med rutinerna på farmen.TV4

Foto: TV4

Annons