Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Rasar mot Cornelia Jakobs – efter beteendet i Eurovision: "Verkligen skämt ut sig"

Cornelia Jakobs

Foto: TT

Stjärnans firande i natt uppskattades inte av alla...

Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i Melodifestivalen
1:39

Efter reklamen: Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i Melodifestivalen

(1:39)

Slå på ljud

Det var en glädjefylld och tagen Cornelia Jakobs som mötte pressen i natt i Turin. Hon var bland de sista att få besked om huruvida hennes låt Hold me closer skulle ta Sverige hela vägen till final – och det gjorde den!

När hon skulle svara på journalisters frågor och dra lott för att få sin startplacering till lördagens final, skojade hon till det rejält framför kamerorna. Men det oskyldiga spexet gick inte hem hos tittarna, och nu kritiseras hon.

Höll fiktiv pistol

Det var när Cornelia skulle resa sig från bordet och dra lott som det hela utspelade sig. Hon började med att slänga sig i programledaren Mario Acostas famn, och fick honom att bära henne hela vägen till lottdragningen.

Acosta blev märkbart tagen av stunden, men spelade med. När Cornelia sedan skulle dra en lott ville hon få hjälp av honom, något han inte var lika sugen på. Förmodligen handlar det om ett regelbrott om Acosta skulle dra Cornelia Jakobs lott, men det var inget hon köpte.

– Jag kan inte säga nånting, säger han efter mycket tjatande.

– SÄG NÅGONTING! utbrister Cornelia och skrattar, och gör en låtsaspistol med händerna och placeras den mot hans tinning.

Kritiseras för beteendet

Hon räknar ner, och låtsas sedan skjuta honom med pistolen. Cornelia Jakobs tvingar då ner programledaren på marken, så han försvinner ur bild, eftersom han är "död". Han börjar med att ställa sig på knä, men det var hon inte nöjd med, och hon nöjer sig inte förens han ligger platt på marken. Programledaren stammar fram några ord, men blir tystad av Cornelia.

Jessica Gow/TT

– Hysch! Du är död! säger hon skämtsamt.

Det är denna handling som väckt reaktioner hos tittarna. Folk menar att med anledning av det krig som pågår i Ukraina just nu, är det högst olämpligt att skämta om våld på det sättet.

"Ganska olämpligt beteende med tanke på rådande omständigheter i Europa. Jag gillar Cornelia annars men det här är över gränsen." Skriver en användare.

"Men ärligt hon är bara så otroligt pinsam, barnslig. Dessutom är det ett riktigt olämpligt beteende särskilt nu med allt det fruktansvärda som sker i Europa. " Instämmer en annan.

"Olämpligt gjort, tycker att hon borde få något "straff" för hur hon bar sig åt, skäms på dig..." Skriver en tredje.

Foto: TT