Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Rasar mot Nyhetsmorgon – tittarna äcklade av beteendet

19 jun, 2024, 07:00 
Erik Videgård får hård kritik för sitt beteende i Nyhetsmorgon.
Annons

Erik Videgård har seglat upp och blivit en av Sveriges favoritkockar. I Nyhetsmorgon har han under en längre period delat med sig av sina kunskaper och hyllats av tittarna för sin pedagogiska begåvning.

5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

I söndags var han återigen på plats i studion. Som så många gånger förr var det kollegan, och den goda vännen, Jenny Alversjö som rattade programmet och såg på när Erik visade sin magi i köket.

– Idag bjuds det på kalla såser och jag har valt råvaror som de här passar till, men de passar utmärkt till annat också, sa Erik ledigt och visade vad han hade för planer för dagen.

Annons
Erik Videgård och Jenny Alversjö
Erik Videgård och Jenny Alversjö är både kollegor och goda vänner.Jari Kantola/TT

Erik Videgård får kritik

Men så ibland kommer det kritik. Några av tittarna tycker att Erik med jämna mellanrum är lite väl ledig i köket och nu har han fått hård kritik för en detalj i söndagens sändning.

På en handen hade han flera silvriga ringar, något som många ansåg ohygieniskt och flera uppmanade programledaren Jenny Alversjö att säga till den berömda tv-kocken.

”Kan du inte se till att kocken tar av sig ringarna”, skriver en tittare i TV4:s kommentarsfält på Facebook.

Annons

Erik Videgård tas i försvar

De mer uppmärksamma tittarna tar dock tv-kocken i försvar. Erik Videgård hade nämligen handskar på sig när han förberedde maten, vilket verkade ha gått några förbi.

”Ang kritiken kring den trevliga o kunniga Kocken för att han råkar ha ringar. Tittar ni efter på alla Kockarna i tv så hittar ni nog massor av grejer som de borde ha och inte ha. Tex långa äckliga hår, fingrar som slickas på och sen ner i grytan igen samt vissa som svettas ner i grytorna. Så låt Erik vara, som är en duktig man/Kock. Tillika så har Erik handskar så vad gör de att ringarna sitter under handskarna”, skriver en tittare.

Annons

”Till er som kritiserar Erik, om ni inte sett så har han svarta plasthanskar när han sätter igång, o undrar hur många hemma som tar av alla ringar/armband innan ni börjar!?”, skriver en annan.

Erik Videgård
Erik Videgård fick kritik för att han inte tagit av sig ringarna på ena handen.TV4

Foto: TT/TV4

Annons