Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rättstvist om Magdalena Ribbings miljonvåning på Östermalm

14 sep, 2018, 09:00 
Ett år efter Magdalena Ribings död har en arvstvist blossat upp.
Annons

Det har gått ett år sedan författaren, journalisten och stilexperten Magdalena Ribbing så tragiskt omkom efter en fallolycka i sitt hem. Det var den 29 september och hela Sverige sörjde. Magdalena Ribbing var en känd auktoritet i stil- och etikettfrågor och hade en mycket uppskattad spalt i Dagens Nyheters nätupplaga, där hon besvarade frågor om etikettregler, hyfs och stil. Dessutom har hon skrivit ett femtontal olika böcker i ämnet. I maj 2018 avled Magdalena Ribbings man, Thomas Hempel, som blev 76 år gammal. Även han var en framstående journalist, som arbetade på Sveriges Radio i över 30 år och var en av företagets allra skickligaste politiska reportrar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Magdalena Ribbing under en middag på Kungliga slottet i Stockholm.
Magdalena Ribbing under en middag på Kungliga slottet i Stockholm.

1988 tilldelades Hempel Stora journalistpriset tillsammans med Inger Arenander för deras partiledarutfrågningar inför riksdagsvalet. Makarnas släkt och vänner har haft ett tungt år förstås. Saknade är stor. Dessvärre har en arvstvist blossat upp i kölvattnet av bodelningen, enligtdokument som har lämnats in till Stockholms tingsrätt.

Annons

Parets 117 kvadratmeter stora våning på Östermalm är i fokus för bråket, värderad till närmare tio miljoner kronor.

Släktingarna, efter de båda avlidna, ligger nu sedan en tid tillbaka i en uppslitande rättstvist som nu alltså har gått hela vägen till Stockholms tingsrätt. Det släktingarna inte kan enas om är hur eventuellt överskott av försäljningen av våningen ska fördelas procentuellt.

Svensk Damtidning har sökt representanter för båda sidorna i rättstvisten men utan resultat.

Foto: IBL

Annons