Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Reagerar direkt efter otäcka bilderna på Marcus Noterius i Nyhetsmorgon

06 nov, 2023, 20:30 

Nu är tittarna oroliga.

Annons

Nyhetsmorgon är för många en del av en helig morgonrutin, och en del av framgångsreceptet ligger i de omtyckta programledarna och återkommande profilerna i programmet.

En av dem är den våghalsige reporten Marcus Noterius. Men under söndagen skickades han ut på ett uppdrag som fick tittarna att sätta kaffet i vrångstrupen.

Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

Otäcka bilderna på Marcus Noterius i Nyhetsmorgon

Det är när Jenny Alversjö sitter i värmen i TV4-studion som hon kopplar upp sig till Marcus Noterius på länk. Han befinner sig i en betydligt tuffare sits – mitt i en översvämning.

Annons

Under veckan har flera platser i Sverige drabbats av omfattande översvämningar efter stora mängder regn, och en av platserna som råkat värst ut är Glysisvallen i Hudiksvall.

I Hudiksvall har man tvingats stänga av vägar och larmen om översvämningar har avlöst varandra. Kommunen hade också ett krismöte om de höga vattennivåerna. Och precis därifrån, rapporterade Marcus Noterius.

På sin Instagram delar han en bild, där han står med vatten upp till vaderna:

– Står i en forsande ”flod” mitt på parkeringen vid Glysisvallen i Hudiksvall.

Bilderna på Marcus Noterius gör tittarna oroliga

Den journalistiska gärning som Marcus gör genom att befinna sig i händelsernas centrum väcker också en viss oro hos tv-tittarna.

Han kommer nämligen tillbaka då och då i programmet för att ge en lägesrapport, vilket får en användare i Nyhetsmorgons kommentarsfält att undra:

– Hur länge ska stackars Marcus stå i vattnet?

Detsamma gäller Marcus egna följare. De tappar hakan över att se vilken sits han försatt sig i, och tycker det ser rakt av otäckt ut.

Annons

"Fick lite kalla kårar..hade du ramlat där så hade det kunnat gå illa" Skriver en följare och får svar av Marcus Noterius, som också känt sig lite orolig:

"Ja verkligen..."

"Åh fy vad högt vattnet är .." Skriver en annan.

En hel del följare kommenterar också med chockade emojis. Ja, det är inte första Marcus utsätter sig för en risk för journalistiken – och känner vi Marcus rätt, kommer det inte vara den sista.

Foto: TV4

Annons