Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Regelbrottet i Bonde söker fru kritiseras – Linda Lindorff godkände allt

02 nov, 2023, 11:00 
Louise Wibergh Lenti
Linda Lindorff, Bonde söker fru 2023, Jens

Det verkar vara lite olika förutsättningar för deltagarna i årets Bonde söker fru.

Annons
Stela stämningen i ”Bonde söker fru” efter upptäckten: ”Chockad – lite besviken”Brand logo
Stela stämningen i ”Bonde söker fru” efter upptäckten: ”Chockad – lite besviken”

Säsongens Bonde söker fru är i full gång! Den här veckan har tjejerna och killarna fått flytta hem till gårdarna för att börja lära känna sina bönder i vardagsmiljö. Det dyker däremot upp flera små fusk och händelser utöver det vi är vana vid i programmet...

Lindorffs tänjande av reglerna

En av snackisarna har varit kring brevskrivaren Helena och bonden Micke.

”Jag ska inte avslöja för mycket men kan väl säga som så att deltagaren då som gjort det man inte får… ja hen har gjort en extra utförlig research av sin bonde och helt enkelt varit på besök och personligen överlämnat sitt kärleksbrev… ja ni kan ju gissa hur det landade när de andra brevskrivarna fick veta det, stämningen blev inte så god”, skriver Lindorff på sin blogg.

Bonde söker fru, Helena, Micke
Helena hade redan besökt Mickes gård innan programmet vilket möttes av spridda reaktioner.

Helena hade alltså redan besökt gården och bonden Micke på tu man hand innan inspelningarna startade, vilket kan ses som orättvist mot de andra deltagarna.

Annons

Sedan har vi bonden Jens och hans brevskrivare. Han hade så pass svårt att bestämma vilka tjejer han skulle bjuda in till sin gård att Linda tillät honom att bjuda in fem i stället för fyra. Linda Lindorff sa själv till och med att hon "godkände ett regelbrott i kärlekens namn" och menade att det inte fanns något annat val för bonden.

– Han våndades – och det ska man inte behöva göra. Man ska inte behöva vara så pass rädd att göra fel val och att man missar den som är ”the one and only”, säger Linda Lindorff till Aftonbladet.

Det ovanliga undantaget

Så nu till det senaste undantaget som kritiserats och ifrågasatts av såväl tittare som deltagare.

Bonden Jens hade fått reda på att deltagaren Anna är blyg och har svårt att komma fram i en grupp. Han valde därför att låta henne komma hem till hans gård en dag före de andra deltagarna.

Annons

– Jag tycker att hon förtjänar en chans att mjukna upp innan de andra kommer, sa han då.

Anna fick därför en ordentlig heldagsdejt tillsammans med Jens där hon fick se gården, åka traktor och äta picknick intill en sjö – helt ostört från andra deltagare. De såg ut att ha det riktigt mysigt tillsammans men nerverna blev desto påtagligare när det var dags för de andra tjejerna att anlända dagen därpå.

Bonde söker fru, Jens
Jens och Anna på sin privata dejt vid vattnet, kvällen innan de andra tjejerna anländer.

– De har ju ingen aning om att jag redan är här på plats. Man är lite orolig för hur de kommer reagera och jag hoppas verkligen inte att det blir dålig stämning, säger Anna i programmet.

När de andra tjejerna kommer fram till gården står Anna tyst i bakgrunden medan Jens ger alla en kram. Sedan kommer det fram att Anna redan varit på plats ett dygn vilket kommer som en chock för de andra tjejerna.

– Chockad blev jag helt klart, lite besviken, säger deltagaren Alexandra.

Foto: Magnus Ragnvid / TV4

Annons