Relationen mellan Suzanne Axell och Sofia Rågenklint – efter avslöjandet om Fråga doktorn

25 maj, 2021, 11:05 
AvIndra Nordemar

Sofia Rågenklint är den nya programledaren för "Fråga doktorn", efter att Suzanne Axell valt att avsluta rollen. Så är relationen mellan dem i dag.

Annons
Allt om Suzanne Axell!
Allt om Suzanne Axell!

Efter 18 år har Sofia Rågenklint tagit över Suzanne Axells roll som programledare i SVT:s populära "Fråga Doktorn"

– Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka. Suzanne Axell är ju "Fråga doktorn" och det känns hedrande att få ta över stafettpinnen nu när hon själv väljer att ta en annan roll i programmet, har Sofia Rågenklint sagt i ett pressmeddelande.

Axell fortfarande en del av produktionen

Tidigare har Sofia lett systerprogrammet "Fråga doktorn hälsa", som tog upp frågor som inte fick plats i huvudprogrammet. Och självaste doktorn, Karin Granberg, kommer att fortsätta sin medverkan i succéprogrammet. Och trots att Susanne Axell inte längre kommer agera programledare så försvinner hon inte helt från konceptet.

– Jag slutar som programledare, men fortsätter att jobba i redaktionen. Jag kommer att göra reportage och följa upp en del av alla våra fina gäster som vRi har haft genom åren, för att se vad som hänt i deras liv, säger Axell.

Annons

Sofia Rågenklint om programledarrollen: "enormt pirrigt"

Det har sänts över 600 program med Suzanne i spetsen, och för många är det ovant att hon inte längre leder programmet.

– Suzanne är en grym programledare, hon är så kunnig och fokuserad. Jag har själv suttit bänkad framför programmet i flera år. Det känns enormt pirrigt att ta över. Men samtidigt har jag Karin Granberg vid min sida och mycket kompetens bakom kameran. Det kommer säkert att gå bra, sa Sofia till Sydsvenskan inför premiären och fortsätter:

– Jag kan aldrig ersätta Suzanne och det är inte heller tanken. Jag är den jag är och hoppas kunna sprida värme och glädje. Jag har ju dessutom vikarierat tidigare, så jag vet vad det handlar om.

Suzanne Axell och doktorn Karin Granberg i "Fråga doktorn".

Doktorn Karin Granberg ser positivt på framtiden samtidigt som hon kommer sakna sin kollega.

– Suzanne är unik och kommer att saknas. Sofia är likaså fantastisk. Det är verkligen en förmån att få jobba tillsammans med henne och jag ser fram emot programmen, vilket jag också hoppas att alla som tittar också gör.

Annons

Suzannes Axells råd till Sofia inför framtiden

När det var klart vem som skulle ta över såg Suzanne till att ge sina bästa tips till Sofia Rågenklint.

– Vi har pratat och lunchat ihop. Hon har gett mig tips och råd framåt, så det känns jättebra. Hon har bara sagt att ”fortsätta vara dig själv”. Det tycker jag är det finaste rådet jag kan få. Jag kommer att gå in och göra mitt bästa och hoppas att tittarna vill fortsätta titta, har Sofia berättat för Aftonbladet.

Vidare menar Sofia att programmet ska hålla samma anda som det tidigare gjort, och att de hängivna tittarna inte ska oroa sig alltför mycket.

– Vi kommer att fortsätta i samma anda och förvalta detta fina program som Suzanne och redaktion har byggt upp under så många år. Det kommer fortsätta bygga på vetenskap och sedan kommer vi lyfta in förebyggande hälsa eftersom vi har sett ett stor behov av det.

Foto: TT

Annons