Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

René, 55 från Aqua gjorde succé med "Barbie girl" – så ser han ut idag: "Kusligt"

27 jul, 2023, 14:00 

Såhär ser den ikoniska rösten bakom "Ken" i låten Barbie girl ut idag.

Annons

Det råder fullständig Barbie-feber runt om i världen! Den blonda slanka dockan tapetserar skyltfönster, vita duken och radion. Anledningen? I dagarna släpptes den efterlängtade filmen om den klassiska dockan, med Margot Robbie i huvudrollen.

Och ett band som är i princip synonymt med Barbie är dansk-norska Aqua, som 1997 släppte låten Barbie girl. Men hur lever en av frontfigurerna, René Dif, idag?

Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!Brand logo
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!

Det hände med succébandet Aqua – bakom hiten Barbie girl

Det var just René som bildade bandet Aqua, som förutom han själv bestod av Lene Nystrøm, Søren Rasted och Claus Norreen. Tillsammans med Lene frontade han bandet, eftersom han gjorde den manliga rösten till Ken, och hon som Barbie.

Annons
SOEREN RASTED, LENE NYSTROM, RENE DIF AND CLAUS NORREEN
Från höger: Søren. René, Claus, och Lene.

Mitt i succén splittrades bandet under dramatiska former 2001, och tio år senare gjorde de en efterlängtad comeback och släppte nytt album. Men någon långlivad nytändning blev det inte, utan det dröjde istället till 2017 innan Lene, René och Søren återförenades – igen. Då var det på turnén We Love The 90s.

Nuförtiden dyker de upp då och då på festivaler, inte sällan med nostalgiskt tema, för att uppträda. Men karriären är givetvis inte vad den en gång var.

Annons
René Dif och Lene Nystrøm på scen
René Dif och Lene Nystrøm på scen i mars i år.
Annons

Så lever René Dif från Aqua idag

Så vad har René sysslat med i karriären sedan 2001?

En hel del mer och mindre lyckade initiativ, men har i alla fall satsat på mat. Han har pluggat till kock, och 2006 öppnade han restaurang. Det räckte däremot inte för att locka danskarna, och den gick i konkurs.

Men han hängde inte läpp, och 2014 prövade han lyckan med egna chips och dipp, som fick det finurliga namnet René-dip (Han heter René Dif).

2015 deltog han i den danska varianten av Masterchef, som han faktiskt kammade hem. Det resulterade i att den tidigare Aqua-miljonären öppnade sin egna food-truck som han sålde hamburgare från på festivaler, där han än idag också uppträder.

Hur han ser ut då, såhär 26 år senare? Ja, det är nästan kusligt. 55-åringen ser i princip likadan ut. Han lever idag ihop med 17 år yngre hustrun Linet Jo som han träffade på en blind-dejt.

René Dif
Inte mycket har hänt med utseendet på så många år!

Foto: TT

Annons