Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Renée Nyberg gör beslutet med David Hellenius officiellt – efter 15 år

21 feb, 2024, 18:30 
David Hellenius och Renée Nyberg
Renée Nyberg och David Hellenius har varit tillsammans i 21 år och gifta i 15 – och har kommit till ett gemensamt beslut i relationen.
Annons
Renée Nyberg om första mötet med David Hellenius: ”Går inte att förklara”Brand logo
Renée Nyberg om första mötet med David Hellenius: ”Går inte att förklara”

Renée Nyberg, 57, och David Hellenius, 49, träffades i samband med en tv-inspelning där de fann varandra.

2003 blev de ett par, 2006 kom den gemensamma sonen Leo till världen och 2009 sa de "ja" till varandra under en ceremoni i Thailand.

Sedan dess har de levt som makar och känns självklara för varandra. Samtidigt är de bara människor, även de kan bråka.

Renée Nyberg om olikheten med David

Renée och David verkar ha en underbar tillvaro tillsammans men de är inte helt lika varandra på alla plan – vilket också kan ställa till det.

Ja, de flesta kan nog känna igen sig i vardagsgrälen som kan dyka upp i ett förhållande, och makarna Nyberg/Hellenius är inget undantag.

Det kommer på tal i veckans avsnitt av Renées brygga där komikern Mårten Andersson konstaterar att han och kärleken Stanislava Cvetkovic är olika när det kommer till städning:

Annons

– Jag har blivit som en alkoholist som smygstädar när hon (Stanislava Cvetkovic, reds. anm) inte ser. Jag sprejar så att det doftar gott, sen öppnar jag fönstret när hon ska komma in. Så kommer hon in och frågar "vad håller du på med?", och jag ba "jag har inte gjort någonting"..., säger Mårten i programmet.

Renée har tidigare pratat om att maken David är den pedanta av de två och kommer med ett skojigt inslag:

– Du och David borde bo ihop. Så kan jag och din tjej bo ihop. Fyfan vad skönt.

Renée Nybergs beslut med David

I programmet skojar Renée alltså om sin och makes olikhet när det kommer till städning, men detta har faktiskt varit en källa till bråk för Renée och David.

Det berättade Renée för tidningen Kurera 2015, där hon också avslöjade hur hon bestämt sig för att tackla situationen efter alla år med David:

– I grälen är jag den tysta och lugna, som biter ihop, medan han är känslomässig och agerar ut. Men vi ser till att inte älta, utan att lösa saker snabbt. Vi har övat på det där, det tror jag är viktigt för par. Målet är att bråka bra när man ska göra det. Att försöka förstå och säga att man fattar vad den andra menar. Att släppa prestigen och erkänna sina svagheter.

David Hellenius och Renée Nyberg pussas
David Hellenius och Renée Nyberg har varit tillsammans i över 20 år – och lärt sig på vägen hur de ska hantera skiljaktigheter på bästa sätt.Karin Törnblom/TT

Uppenbarligen ett recept för framgång, paret har ju varit gifta i 15 år!

Foto: TTAnnons