Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Renee Nyberg säger hejdå - försvinner från TV-rutan: ”Skräckblandat”

13 jun, 2023, 14:00 
Felicia Plåt
Renée Nyberg
Renée är en av sommarpratarna i P1. Foto: TT

Bytt är Bytt sände sitt sista avsnitt för säsongen.

Annons

Renée Nyberg är en av Sveriges mest framgångsrika och folkkära programledare. Hon har under cirka 30 års tid underhållit svenska folket i en mängd olika TV-program. Hon har fått oss att både skratta och gråta med hennes härliga personlighet och skickliga intervjuteknik.

Renée Nyberg om första mötet med David Hellenius: ”Går inte att förklara”Brand logo
Renée Nyberg om första mötet med David Hellenius: ”Går inte att förklara”

Renées spikraka karriär

Och ända sedan hennes genombrott som programledare i TV4:s "Tur i kärlek" har karriären varit spikrakt uppåt och hon har varit ett solklart ansikte att leda olika program.

Hon har sedan dess jobbat med en mängd olika populära TV-program. Som exempelvis det skämtsamma programmet "Blåsningen" på TV3, "Klassfesten" på TV4 och hennes egna mysiga sommarprogram "Renées brygga". Där hon bjuder in massa olika gäster och de bjuder på både djupa och mindre djupa samtal.

Annons

Säger hejdå till programmet - för denna gången

Hon har även under en längre tid varit programledare för "Bytt är bytt", där människor får gissa olika antikviteters värde och kanske byta till sig storvinsten.

Under gårdagen, den 12 juni, sändes det sista avsnittet av programmet. Vilket betyder att Renée säger hejdå till programmet och lämnar TV-rutan för denna gången. Men till tittarnas förtjusning så kommer programledaren troligtvis återvända till programmet om det blir ytterligare en säsong av det populära programmet.

Renées nya jobb

Men vad händer för programledaren här näst? Blir det kanske sommarledigt? Nej nej! Under sommaren kommer vi få se ännu mer av Renée, eller snarare höra mer. Renée har alltid något nytt på gång och denna gången handlar det om det ärofyllda uppdraget att leda sitt eget "Sommar i P1".

Under avslöjandet att hon skulle sommarprata berättade hon att sommarpratet kommer handla om frågor hon alltid sökt svar på men aldrig vågat ställa. I en intervju med Efter fem berättar hon mer om sitt sommarprat som bland annat produceras av din dotter pojkvän. Och när Efter Fem programledaren Axel Pileby frågade om hennes tankar inför sin radiodebut svarade Renée följande:

– Det är skräckblandat.

Vi önskar Renée lycka till med sitt sommarprat och det finns ingen tvekan om att hon kommer gör det med bravur.

Annons