Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Renée Nybergs avslöjande om nya säsongen av bryggan: "Kungligt besök"

Renée Nybergs avslöjande om nya säsongen av bryggan: "Kungligt besök"

En privatare sida av Victoria och Daniel kan snart visas upp i rutan.

Här rättas Renée Nyberg – inför alla
0:33

Efter reklamen: Här rättas Renée Nyberg – inför alla

(0:33)

Slå på ljud

Renée Nyberg har prisats för sina programledarinsatser på bryggan belägen i Stockholms skärgård. Varje sommar bjuder hon in högaktuella svenska kändisar till TV4:s Renées brygga som blivit en tittarsuccé.

Nu är programmet tillbaka i rutan. På onsdagen hade den nionde säsongen premiär, och det första avsnittet bjöd i vanlig ordning på intressanta samtal fyra färgstarka personer emellan.

Men Renée har egentligen en kunglig dröm. Men kan den bli sann?

Renée om nya säsongen av Renées brygga

I premiäravsnittet var det artisten Sanna Nielsen, författaren David Lagercrantz och skådespelaren Edvin Rydning som var på plats i skärgården.

– Det var en väldigt härlig konstellation av tre generationer gäster och det har vi lyckats med flera gånger den här säsongen. Många har ju paralleller fast de befinner sig på olika platser i livet. Det blir oftast väldigt härliga samtal, berättar Renée för Expressen.

Först ut i säsong nio av Renées brygga! Foto: TV4

Likt tidigare år väntar en stjärnspäckad säsong även denna gång. Renée kommer få besök av bland andra Anders Bagge, Tareq Taylor, Charlotte Kalla, Carina Bergfeldt, Sofia Wistam, Jens Lapidus och många många fler.

Nybergs önskan av kungafamiljen

Det är många samtal av både allvarlig och lättsam karaktär som väntar. Men det är några samtal som Renée hade velat ha i den nya säsongen, men som saknas.

– Det finns några som man alltid vill ska komma som inte har varit där. Men det hade varit fint med kungligt besök, säger Renée.

Skärmdump från SVT:s Året med kungafamiljen 2022.

Kungafamiljen visar sig inte gärna i rutan, om det inte är under officiella sammanhang. Undantagen är Året med kungafamiljen i SVT, och Kungahuset i TV4. Där får svenska folket se en mer avslappnad bild av bland andra Victoria och Daniel. Men längre än så sträcker de sig inte.

Nej, Renées brygga är nog varken kungaparets, kronprinsessparets eller prinsparets scen. Det är intima samtal varvat med festlig stämning, vilket Renée även erkänner. Festen tar nämligen inte slut när kamerorna stängs av, det är då den börjar.

– Middagen fortsätter och ofta blir det lite efterfest på båten, avslöjar hon.

Foto: TT, TV4