Renée Nybergs fråga gör Pär Lernström känslosam: ”Tvingades ryta ifrån”

01 mar, 2023, 18:20 

Pär Lernström var tvungen att säga ifrån – reparerades aldrig helt.

Annons
Pärs känslosamma reaktion – efter Renées fråga
Pärs känslosamma reaktion – efter Renées fråga

Renées Brygga är programmet där Renée Nyberg tar emot kändisar på sitt sommarställe i Stockholms skärgård och de umgås och pratar om stort och smått.

I veckans avsnitt blir det känslosamt när Pär Lärnström berättar om sin bakgrund i en familj med väldigt kristna värderingar och vad som hände när han valde att gå ifrån den traditionen.

– Jag insåg ju vid 10 års ålder att det här inte är min grej. Man skämdes mycket för det inför jämnåriga och det var en tuff period, säger han i programmet.

I samband med det gick hans föräldrar isär och Pär lämnade efter ett tag religionen. Hans relation till sin far har inte hämtat sig.

– Det där hängde med ganska länge som en bökig grej, var osäkerheten kom ifrån.

Annons

Fick ryta ifrån till sin pappa

Pär berättar om en tillvaro som präglades av osäkerhet och hur han aldrig kunde veta vad han kunde förvänta sig av sin pappa. Det hela kulminerade i att Pärs bror försökte begå självmord.

Pär Lernström gästade Renées brygga

– Det var ju det som hände, han hörde av sig till oss syskon och tackade för allt. Det tog han väldigt enkelt på och vi hamnade i ett läge när jag behövde ryta ifrån och de var så mycket som kom ut där. Det blev aldrig riktigt reparerat.

Onsdagens avsnitt gästades av Pär Lernström, Elin Kjos och Claes Eriksson och det sänds på TV4 och TV4 Play.

Annons