Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Renée Nybergs och David Hellenius helvändning i relationen – bilden har ändrat allt

19 jan, 2023, 19:30 
Indra Nordemar

Plötsligt förändrades allt mellan David Hellenius och Renée Nyberg.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Powerparet David Hellenius och Renée Nyberg är Sveriges kanske främsta programledare, i alla fall sett till Kristallengalan, där de i fjol tog hem priset i kategorierna bästa manliga respektive kvinnliga programledare.

Det var också på den vägen som de först möttes – i tv-världen. Nu har de varit varandras stora kärlek i 20 år: Så var det inte från början, men allt förändrades tack vare en bild.

David Hellenius och Renée Nyberg om sina drömgästerBrand logo
David Hellenius och Renée Nyberg om sina drömgäster

David Hellenius krav på Renée Nyberg

Carina Bergfeldt är tillbaka med en ny säsong av sin populära talkshow, och under fredagens avsnitt är det dags för Renée Nyberg att göra entré i programmet.

David är inte på plats, men plats får han ändå. Renée talar ju förstås om sin älskade make – och hon avslöjar nu hur det var när de träffades första gången. David hade nämligen ett å annat krav.

Annons

Du och David, sa det klick direkt?, frågar Carina.

– Ja, eller nja! Jag såg honom när han intervjuade någon chef på ett ZTV-event på MTG där jag också jobbade, och tänkte "vilken jävla kul typ", jag hade aldrig sett honom förut, men frågade då om han ville vara min sidekick i ett nytt tv-program, berätta Renée och fortätter:

– "Nej det vill jag inte, men jag kan tänka mig att vara din co-host", sa han. "Jaha det var ju en kaxig jävel", tänkte jag. Men så blev det i alla fall.

Efter denna bild blev makarna blixtkära. Foto: Skärmdump SVT.

Bilden som förändrade allt

Ja, sagt och gjort. I programmet Slussen 22.00, som de själva kallar "ett fiasko" gjorde de debut som programledarduo. Men som också blev mycket mer än så.

– Vi började ett redaktionellt arbete och så skulle vi ta fotografier, pressbilder. Och då skulle han stå bakom mig och så stod vi liksom väldigt nära. Och då! Det var som att det gick en elektrisk... nej men det går inte att förklara! Jag bara "vad är det här? Det är en magnet".

Bilderna fick Renée och David att falla pladask för varandra. 2009 gifte de sig, och kärleken dem emellan verkar vara svår att rubba än i dag.

Foto: TT

Annons