Renée Nybergs stora covid-skräck – allvarligt sjuk

20 jan, 2021, 17:01 
renée nyberg david hellenius
Renée Nyberg berättar för Expressen att hon drabbades kort efter vännen Adam Alsings bortgång.
Annons
Prinsessan Sofias tuffa tid: tvingades söka hjälp
Prinsessan Sofias tuffa tid: tvingades söka hjälp

Nu är det snart ett år sedan covid-19 började spridas på allvar i världen och i Sverige kom kanske den första stora chocken när radioprofilen Adam Alsing gick bort i sviterna av sjukdomen. En vän och kollega till Renée Nyberg, aktuell i Renees Brygga i TV4.

– Adam kände jag ju. Vi hade varit kolleger i många år. Det har varit en otroligt stor sorg. Det har nog inte gått en dag utan att jag har tänkt på honom och hans familj, säger hon i en intervju med Expressen.

När det tragiska inträffade låg Renée Nyberg själv sjuk i corona, och nyheten om vännens bortgång gjorde att pandemin blev mer på riktigt än vad den hade varit innan, säger hon till tidningen.

– Faktum är att jag var själv sjuk i covid då. På något sätt så kändes det som att den här statistiken, vi möttes av varje dag, blev mer än siffror sen Adam gick bort. Så har det varit sen dess, och jag tycker det har varit ett jättesvårt år. Också för att Davids pappa bor på ett äldreboende, och honom har vi inte kunnat träffa sen i mars. Man längtar till att det här är över.

Annons

Renée Nybergs kungliga uppdrag

Under 2020 såg vi Renée Nyberg programleda en dokumentär om prinsessan Sofia som sänds i TV4. Renée följde Sofia på nära håll, bland annat i Sydafrika under sex dagar i slutet av januari.

renée nyberg prinsessan sofia
Renée och Sofia kom bra överens under inspelningen.

– Ja, vi följde henne både på Project Playgrounds center i Kapstaden och här hemma i Hallonbergen, och så träffade vi henne på Djurgården för en intervju tillsammans med prins Carl Philip och barnen Alexander och Gabriel.

Annons
Innehåller annonslänkar