Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Renée Nybergs tråkiga beslut med David Hellenius – efter 19 år tillsammans

25 feb, 2022, 12:00 
Renée Nyberg och David Hellenius
Renée Nyberg och David Hellenius har bestämt sig.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Renée Nyberg och David Hellenius är två av våra mest älskade tv-profiler. De är också ett par, oskiljaktiga sedan mötet 2003.

De träffades under inspelningen av Slussen 22.00, som sändes i TV3. Programmet blev ingen tittarsuccé, men David och Renée fick något ännu bättre: en livslång kärlekshistoria.

– Jag har faktiskt ett tv-fiasko och det gjorde jag med dig. Det var där vi träffades, har Renée berättat i makens program Hellenius hörna.

Renée Nyberg och David Hellenius har fattat ett beslut

Renée Nyberg och David Hellenius
Renée Nyberg och David Hellenius nobbar På spåret.

Vi hade kunnat få se en återförening av makarna i rutan. På bästa sändningstid – i SVT!

På spåret har en tradition av att låta gifta par tävla tillsammans. Renée och David har varit påtänkta som tävlanden – men det är tyvärr inte aktuellt att ställa upp.

Annons

Så här förklarar Renée beslutet när hon får frågan i podcasten TV-fabriken.

– Vi har fått den frågan några gånger. Det är ju det där att man inte vill genera sig inför hela svenska folket, säger hon i TV-fabriken.

Det finns också en risk att TV4 skulle ha åsikter om att låta sina dragplåster synas i SVT:s stora flagskepp.

– Det där är alltid en fråga om medverkan i andra kanaler. Skulle vi ha nåt program som sänds mittemot På spåret tror jag TV4 skulle ha svårt att godkänna det. Let’s Dance gick väl mot På spåret och det hade varit svårt att få in samma programledare i samma program, säger Renée i podcasten.

Så mycket pengar har paret

Renée och David lever annars ett väldigt behagligt liv med sonen Leo Hellenius.

2017 sålde paret sin lyxiga villa i Bromma. Renée stod där som ensam ägare. Utropspriset för det 216 kvadratmeter stora radhuset låg på 15,8 miljoner kronor.

Numera huserar David Hellenius och Renée Nyberg i en lyxig våning i centrala Stockholm. Den är i dagsläget värderad till 17,7 miljoner kronor.

David Hellenius sitter i tre bolagsstyrelser och hans DH Media AB omsatte 2020 12,4 miljoner kronor. Vinsten blev 10,7 miljoner och tillgångarna var 9,6 miljoner kronor.

Renée Nybergs NARE Holding AB låg inte långt efter. Omsättningen för fjolåret var 7,1 miljoner kronor, vinsten blev 6,2 miljoner och i bolaget fanns tillgångar för 6,7 miljoner kronor.

Annons