Richard Herrys beslut i relationen – efter 35 år som gifta: "Är vana"

27 dec, 2022, 17:30 
https://image.svenskdam.se/ibraheemalsalman.jpg.jpg?imageId=8910732&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Ibraheem Alsalman

Nu berättar politikern och radioprofilen om distansförhållandet.

Annons
Otrohetsskandalen del 1: Kärlekslyckan
Otrohetsskandalen del 1: Kärlekslyckan

Det har gått hela 35 år sedan Richard Herry och Marie gift sig. De har naturligtvis upplevt mycket tillsammans och nu verkar de ändå ha hittat en balans.

Marie är sedan i augusti vd för Icehotel och dit kommer även maken Richard, barn och barnbarn i december.

Recept.se Nyhetsbrev

– Jag hade aldrig varit så långt norrut när jag tackade ja till jobbet och första gången jag såg ishotellet och byn var när jag och Richard åkte norrut med mitt flyttlass, skrattar Marie och säger att hon så klart hade sett allt på bilder. Men verkligheten överträffade fotografierna, säger hon i en lång intervju med Allas.

Richard Herrys beslut i relationen – efter 35 år som gifta: "Är vana"

Marie, berättar att hon lever som särbo sedan hon flyttade 125 mil från sin man, politikern och radioprofilen Richard Herry.

Annons

– Vi är vana vid att ha en distansrelation och har alltid unnat varandra att ta de steg i karriären som lockat. När Marie fick erbjudandet hade vi en familjekonferens, säger Richard till Allas, som själv jobbat på andra håll i världen vid flera tillfällen.

Det var när Marie var 18 och bodde i Södertälje som hon träffade Richard, som då var 21. Han var en av bröderna i poptrion Herreys, tre bröder som vann Eurovision song contest 1984 med låten "Diggi-loo diggi-ley".

– När Richard skulle ringa mig från Sovjetunionen var det inte ens säkert att telefonsamtalet kom fram. En gång när jag längtat jättemycket efter honom och svarade ”hej älskling” var hans första fråga hur det gick för Sverige i hockey-VM. Han skickade brev och vykort. Jag minns när han skickade ett vykort om dagen med ett ord i varje. Jag fick själv sätta ihop meningen sedan.

Annons