Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Rickard Olsson rasar mot Bingolotto efter incidenten – kanalens svar

Lotta Engberg och Rickard Olsson

Rickard Olsson är inte alls nöjd med Bingolottos beslut.

Bingolottos programledare – minns du alla?
0:39

Efter reklamen: Bingolottos programledare – minns du alla?

(0:39)

Slå på ljud

Tv-profilen Rickard Olsson, 55, är förknippad med populära program som Vem vet mest och Bingolotto. Det sistnämnda var han programledare för i två etapper – mellan 2005 och 2008 samt från 2018 till 2020.

Men slutet blev turbulent. Rickard Olsson fick hård kritik för att han jobbat förkyld mitt under brinnande coronapandemi och fick sjukskriva sig. Strax därefter meddelade han att han lämnar programmet.

– Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär, sa Olsson i ett pressmeddelande.

Rickard Olsson

Rickard Olsson lämnade Bingolotto efter förkylning.

Karin Törnblom/TT

Rickard Olssons ilska efter förändringen: ”Skandal”

Men det hindrar inte den folkkäre programledaren från att ha åsikter om programmet. Lotta Engberg, som vikarierade för Rickard Olsson under sjukskrivningen, rattar i dag programmet tillsammans med Stefan Odelberg.

Och under premiären tidigare i augusti saknades det klassiska och populära spelet Färgfemman, vilket fick tittarna och Rickard Olsson att reagera kraftigt.

– Det är ju otroligt alltså, vilken skandal, säger han till Hänt och fortsätter:

– Herregud, det som att såga ner sparbankseken. Det finns säkert anledningar men jag har svårt att se att spelarna förstår det, varför. Då måste de ha ett moment som är minst lika bra eller bättre. Då kan man acceptera det, men färgfemman är en svensk klassiker. Det är liksom the core av Bingolotto.

Så förlorade ”Loket” en halv miljard – största skandalerna i Bingolottos historia

Lyckobeskedet: ”INTE borttagen”

Rickard Olsson kan i alla fall glädjas åt att Färgfemmans avbrott inte blir speciellt långvarigt. Johan Sarafian, pressansvarig för Bingolotto, skriver i ett sms att Färgfemman är tillbaka i programmet 18 september.

”Färgfemman är INTE borttagen som vinst under hösten. Den kommer tillbaka inom kort. I samband med premiären valde vi att ha ett annat spel-och vinstupplägg t.ex fyra bingospel”, skriver han till Hänt.

Vilket lyckobesked för tittarna och Rickard Olsson!

Lotta Engberg och Stefan Odelberg

Lotta Engberg och Stefan Odelberg är programledare för Bingolotto.

Tommy Holl/TT

Foto: TT