Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rickard Olsson tillbaka i tv – mitt under svåra skilsmässan

20 dec, 2022, 16:00 

Rickard Olsson gör comeback i TV4 för att försonas med en internetkändis.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I början av oktober gick Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson ut med att de skiljer sig efter två år som gifta. Kort efter packade han sina väskor och flyttade ut från villan i Stockholm.

Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sig efter två år som giftaBrand logo
Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sig efter två år som gifta

Men det blev ingen längre flyttsträcka för Rickard. Han behövde inte ens byta adress eller tomt. Numer huserar han i en bod som står på tomten, bara några meter från ex-frun.

– Jag bor i en bod på tomten och de bor i huset, har Rickard Olsson sagt till Hänt.

Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sig
Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson har gått skilda vägar efter två år som gifta.

Rickard Olsson tillbaka i TV4

Ja, Rickard Olssons boendesituation kanske inte är på topp just nu. Men han kan i alla fall glädjas åt att återigen vara tillbaka i TV4, kanalen som han lämnade för två år sedan.

Annons

Den här gången är det dock inte Bingolotto som får sällskap av den frågvisa programledaren, utan i stället syns han i Mauri Hermundssons nya program "Mauri - vad hände sen?".

Programmets premiss går ut på att söka upp en person som gjort sig känd över en natt på ett spektakulärt sätt. Det kan vara mannen på Kalles kaviar-tuben, eller så kan det vara en som fuskat i tv.

”En försoning för hela Sverige”

Det sistnämnda har Christopher från Göteborg gjort sig skyldig till. När han i frågesportprogrammet ”Vem vet mest” fick frågan: ”Till vilken grupp vitaminer hör Kobalamin; B eller E”, svarade han E.

Programledaren Rickard Olsson uppfattade dock svaret som B och Christopher fick rätt trots att han svarade fel. Händelsen blev ett internetfenomen och i över tio år har klippet fortsatt att spridas.

Christopher i Vem vet mest
Christopher lyckades gissa fel men ändå få rätt när han medverkade i Vem vet mest för flera år sedan.

I ”Mauri - vad hände sen?” möts Rickard och Christopher för första gången sedan incidenten. Rickard säger att det är en ”historia han burit på länge” och han kan knappt bärga sig innan han får försonas med Christopher.

– Stort att stå här idag i något slags ögonblick av försoning. Jag tror att det blir en försoning för hela Sverige, för det här är ett otroligt tittat klipp och folk snackar om det – och har gjort det i elva år, säger Rickard Olsson.

Rickard Olsson
Rickard Olsson försöker en gång för alla kräma ut rätt svar från Christopher.

Foto: TT/TV4

Annons