Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rickard Olssons äktenskapskris med hustrun – knappt två år efter bröllopet

12 maj, 2022, 08:00 
AvIndra Nordemar

Rickard Olsson Essé och hustrun Giselle gifte sig knappt ett år efter att de träffades på Tinder. Nu kämpar de med svåra problem i relationen.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Programledaren Rickard Olsson Essé och hustrun Giselle Essé Olsson träffades via dejtingappen Tinder hösten 2019. Ett halvår senare flyttade de ihop, men då började problemen visa sig i relationen som kantades av stormiga bråk.

Trots det gifte de sig sommaren 2020, började gå i parterapi och startade podcasten Relationscykeln. Varför just det namnet? Jo, Giselle lider av PMDS, vilket är en grov form av PMS som gör att hon mår psykiskt dåligt två veckor i månaden.

– Jag har aldrig varit med om en sån turbulent cykel som vi har i våran relation. Det är inte lätt, för varken dig eller mig, har Rickard berättat i podden.

Krisen mellan Rickard Olsson och hustrun Giselle

Under deras ofiltrerade samtal i Relationscykeln är de oense om varför problemen uppstår. Medan Rickard menar att det är på grund av Giselles humörsvängningar, menar Giselle att Rickards beteende många gånger kan gå henne på nerverna.

Annons

– Man pratar alltid om det här som en kvinnosak och det är det så klart, men det drabbar ju andra, ligger kvar hos andra, och så även hos mig efter dom här veckorna. Men det är så det ser ut. Du har dina cykler vilka drabbar mig och gör att jag åker in i de där cyklerna, säger Rickard varpå Giselle svarar:

– När du gjorde din recap här för någon minut sedan så blir det att det låter som att det bara är jag, att ingenting av ditt beteende påverkar vår relation negativt. Allting handlar bara om PMDS och det blir lite snett. För på samma gång finns det saker hos dig jag tycker är extremt jobbigt oavsett PMDS eller inte.

Mycket handlar då om att Giselle inte tycker att Rickard gör tillräckligt i hemmet, och diskussionen fortgår.

Så är relationen i dag – efter alla bråk

Men trots det turbulenta äktenskapet har paret lyckats hålla ihop. I dag försöker de båda tänka på att få den andra att må bra, och de har kommit en bra bit på vägen. Men Giselles PMDS försvinner ju inte, vilket makarna ännu kämpar med.

– Det har lugnat sig betänkligt, men det gäller att gå någon sorts gyllene medelväg, för man kan ju inte prata om det när man står mitt i det. Kanske i efterhand i så fall. Men dom här konflikterna är något att ta på allvar, för skäll, bråk och tjafs, det lagras ju också i kroppen, säger Rickard till Hänt.

Foto: TT

Annons