Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Rickard Olssons enorma miss i tullen på flygplatsen: ”Inte det smartaste…”

10 mar, 2024, 16:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Rickard Olsson fastnade i tullen på väg hem till Sverige.
Annons

57-åriga Rickard Olsson har gjort mycket i sina dagar – allt ifrån att ratta Melodifestivalen, Bingolotto, Nyhetsmorgon och nu senast medverkade han i kanal 5:s Jeopardy.

Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sig efter två år som giftaBrand logo
Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sig efter två år som gifta

Rickard Olsson om fruktansvärda händelsen i Kompani Svan

Han har också varit en av deltagarna i Kompani Svan, där Mikael Tornving och Gunde Svan pressar ett gäng svenska kändisar till maxgränsen i ordentlig militäranda.

Under Rickards medverkan var det ett uppdrag som fick honom att nästan kasta in handduken. Det var när han och podcast-stjärnan Nemo Hedén tvingades åka en bandvagn i 60 graders värme – i fullmundering med ögonbindel och hörselkåpor.

"Knappt någon vatten alls. Vi bara åkte o åkte.. Total ovisshet.. I nästan en timme..Det var, utan att överdriva, nåt av det värsta jag upplevt. Så nära panikångest har jag inte varit sedan jag levde i missbruk", skrev Rickard Olsson på Instagram vid tiden.

Rickard Olsson fast i tullen på tyska flygplatsen

Det blev trots allt ingen finalplats för programledaren, som istället fick ta sitt pick och pack och resa hem.

Annons

Men utmaningarna tog inte slut bara för att Rickard lämnade programmet. I ett inlägg på Instagrams "Threads" återberättar han en händelse som inträffade i säkerhetskontrollen på flygplatsen i tyska München.

"Ja, näee, det kanske inte var det smartaste att ta med en tomhylsa från Kompani Svan till München. Hon såg väldigt frågande ut i säkerhetskontrollen när jag sa: It's a souvenir".

Turligt nog är tomhylsor ingenting olagligt att stoppa ned i resväskan inför en flygresa varken i Sverige eller Tyskland, eftersom det enligt svensk lag inte räknas som ammunition.

Annons