Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rickard Olssons ex-fru Giséles karriär efter svåra skilsmässan – dyker upp i tv-rutan

30 sep, 2023, 05:00 

Nu dyker hon upp i rutan!

Annons

Det var i oktober i fjol som Rickard Olsson och Giséle Essé meddelade att de separerar efter två år som gifta.

– Jag mår helt okey. Tråkigt med separationen såklart men ibland får man inte ihop det, sa Rickard Olsson till Svensk Damtidning .

Nu, ett drygt år efter uppbrottet syns Giséle i ett helt nytt sammanhang – på SVT.

Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sig efter två år som giftaBrand logo
Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sig efter två år som gifta

Rickard Olssons svåra skilsmässa – därför fick han bo på tomten

När Rickard och Giséle gick skilda vägar skapade det stora rubriker, inte minst på grund av Rickards nya boendesituation. 1998 köpte han en villa ute på Nacka, och det var den som paret levde i under sina år som gifta.

Men när skilsmässan var ett faktum, fick han inte bo kvar. Istället bodde han i en bod ute på trädgården, medan Giséle bodde i villan. I pressen berättade Rickard upprört om den jobbiga känslan över att inte ha ett hem att bo i, och att paret enbart kommunicerade via ombud.

Annons

Anledningen till att han tvingades ut ur det hus han själv köpt, hittas i ex-parets äktenskapsförord. Där står det klart att villans taxeringsvärde på 8 450 000 sek ska delas på hälften, i händelse av skilsmässa.

Rickard skulle då alltså behöva köpa ut sin ex-fru till en summa av 4,2 miljoner för att få bo kvar i huset.

Rickard Olsson och ex-frun Giséle Essé
Ex-paret varit gifta i 2 år.

Giséle Essé syns i SVT – karriären efter skilsmässan

I mitten av maj lät Aftonbladet meddela att Rickard fått flytta tillbaka hem. Bodelningen är löst, och skilsmässan är ett avslutat kapitel.

Ex-frun Giséle har fullt upp med sitt nya liv, vilket många noterade när de slog på SVT:s Draknästet i veckan. I programmet får entreprenörer pitcha sina idéer till investerare, för att få sitt företag att växa. Och där dök Giséle upp, med Helena Levin som är medgrundare till hennes företag.

Giséle Essé i Draknästet
Giséle pitchar sin idé för drakarna.

Giséle har uppfunnit en kjol för kvinnor att ha på sig under gynekologiska undersökningar, och sökte lyckan hos de tunga drakarna. Men man bör inte räkna med att se henne i rutan mer.

– Reality-tv fick jag absolut inte blodad tand på. Det är helt beroende på vilken person man är och jag är nog inte den personen. Men sedan är det klart att vi gärna ställer upp och pratar entreprenörskap, om produkten eller integritet inom sjukvården. Men reality-tv, nej, säger hon till Aftonbladet.

Foto: TT

Annons