Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rickard Sjöbergs beslut med hustrun Annika efter tio år tillsammans

23 feb, 2023, 16:00 
Rikard Sjöberg och Annika Wibeck

Rickard Sjöberg och hustrun Annika har fattat ett beslut.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Programledaren Rickard Sjöberg och hustrun Annika Wibeck träffades 2013. De fattade tycke för varandra, gifte sig sedermera och flyttade till en villa i Bromma utanför Stockholm.

Rickard har tidigare berättat för Expressen att han och Annika skiljer sig på ett specifikt plan:

– Min fru är väldigt målmedveten och lägger upp planer för yrkeslivet och vad som ska hända framöver och så där. Och jag är egentligen precis tvärtom.

Plötsliga avhoppen som skakar ”Let's dance” 2023Brand logo
Plötsliga avhoppen som skakar ”Let's dance” 2023

Rickard Sjöberg och hustrun Annika gör en förändring

Men Rickard och Annika hittade enighet i en väldig fråga. I en värld drabbad av så många hemskheter, kände paret ett behov att bidra. De ville göra sitt för att hjälpa de nödställda – och kom på att de kunde öppna dörrarna till sitt hem.

Annons

Rickard och Annika tog in ett ensamkommande flyktingbarn.

– Det var något som vi kände att "det hoppar vi på". Det var ett sätt att göra livet större, både för oss och för honom, har Rickard berättat i en intervju med Aftonbladet.

– Jag tror att de gånger man säger "vi kör", då har man gjort sitt liv större redan när man tar beslutet.

"Det händer grejer"

Rickard och Annika hade redan en stor familj med barn och bonusbarn. Det blev en prövning att introducera ännu en person till hemmet – men de ångrar sig inte.

– Vi bidrog till hans liv på ett konkret sätt med mat och husrum och en familj att stöta åsikter med och han gav också oss något, har Rickard berättat.

– Han kunde lära oss hur man tänker i andra kulturer och länder. Det var bra för både mig och Annika och våra barn att vara med om det här.

Rickard är för övrigt nöjd med familjedynamiken hemma hos sig.

– Jag tycker att det funkar jättebra och ju äldre de blir märker man ju att alla barnen går igenom olika perioder. Då händer det grejer och det är bara att försöka fixa. Ibland är man åskådare och ibland är man liksom proaktiv och försöker guida, har han sagt tidigare.

Annons