Rickard Sjöbergs hemska chock i Postkodmiljonären – man föll ihop och dog

06 maj, 2023, 10:00 

Rickard Sjöberg har lett Postkodmiljonären i många år nu – men speciellt en händelse sticker ut som extra allvarlig. En man föll ihop och dog i publiken.

– Alla blev chockade, berättar han i podcasten ”TV-fabriken” med Fredrik Ralstrand.

Annons
Tony Irvings avslöjande – förändringen i Let's Dance 2023
Tony Irvings avslöjande – förändringen i Let's Dance 2023

I nästan 20 år har Rickard Sjöberg varit programledare för det populära frågesportprogrammet Postkodmiljonären. Det har hunnit hända en hel del minnesvärda saker genom årens gång, de allra flesta positiva, men så även den traumatiska händelsen där en man föll ihop i publiken och dog.

Recept.se Nyhetsbrev

– Han föll ihop, fick ett hjärtfel och dog på studs. Men vi tog ut honom på glasgolvet och gjorde kostgjord andning på honom tills ambulansen kom. Det var mycket tragiskt, alla blev väldigt berörda och chockade förstås, säger han till Fredrik Ralstrand i podden "Tv-fabriken".

Inspelningen avbröts självklart, men det fanns inget någon kunde göra.

– Vi fick höra efteråt att han hade längtat att komma hit och titta på den här inspelningen väldigt länge. Han fick vara här nästan en hel dag och hans vänner berättade för oss att han var lycklig när han dog.

Annons

Enligt ambulanspersonalen hade de gjort det man kan förväntas att göra när någon drabbas av plötslig sjukdom, men ibland den här gången hjälpte det inte.

– Han hade förmodligen dött redan på läktaren. Det brast helt enkelt, säger Sjöberg.

Annons