Rikard Wolffs tunga höst - "har legat på sjukhus"

Rikard Wolffs tunga höst - "har legat på sjukhus"

Rikard Wolff är aktuell i årets julkalender. Men privat har skådespelaren haft en tung höst som kantats av krämpor.

Folkkära skådespelaren Rikard Wolff, 59, har haft en tung höst. Redan i somras fick skådespelaren ställa in flera stopp på musikteaterföreställningen “Sommardrömmar” på grund av sjukdom som krävde sjukhusvistelse.

Artisten beklagade själv de inställda spelningarna på Instagram: “Så tråkigt men tyvärr nödvändigt. Vi ses snart igen på nya äventyr. Kärlek och omtanke”.

Lider av ärftlig sjukdom

Under flera år har Rikard Wolff lidit av lungemfysem, en ärftlig lungsjukdom som gör att han har svårt att andas.

En sjukdom utan förbättringsprognos som så klart påverkar hela hans liv.

– Allting är väldigt reglerat. Jag röker inte, dricker kanske ett glas vin i veckan, jag har svårt att gå ut när det är kallt. Svårt att bära, svårt att gå i trappor. Måste sova ordentligt på nätterna, berättade Rikard Wolff för Expressen om sjukdomen inför sin medverkan i “Stjärnorna på slottet” 2014.

På sjukhus sedan i somras

Där berättade han också att attackerna, som gör att han har svårt att få luft, innebär ambulans till sjukhuset med syrgas.

– Det har varit väldigt allvarligt ibland. Det finns några tillfällen när jag verkligen kommit in i sista sekunden. Det blir ett stort pådrag när man hamnat på intensiven vid de akuta anfallen, berättade Rikard Wolff för tidningen.

Nu berättar skådespelaren på Instagram att han legat på sjukhus sedan i augusti.

Under inlägget har flera fans postat hälsningar och önskar honom ett snabbt tillfrisknande.

Hälsan går alltid först och så glad att du ställde in för att prioritera det. Nu hoppas jag att det går åt rätt håll och att du snart mår bra. Ser verkligen fram att se dig i rutan framöver. Krya på dig”, hälsar en av många.

Rikard Wolff kommer, precis som han påpekar i inlägget, att synas närmast i julkalendern “Jakten på tidskristallen” tillsammans med bland andra Eva Rydberg och Kodjo Akolor.

”Jakten på tidskristallen” har premiär på SVT och SVT Play den 1 december.

Artikeln publicerades först på Allers.