Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Robert Brobergs kärleksaffärer – exen avslöjar allt

22 aug, 2020, 18:00 
Robert Broberg var en hyllad och älskad underhållare – men att vara hans partner var inte det lättaste. Nu berättar exen i en ny biografi.
Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Robert Broberg var en av Sveriges mest folkkära underhållare, och ett helt land var i sorg när han gick bort vid 75 års ålder för fem år sedan. Nu finns en ny biografi om ”Robban”, skriven av journalisten Klas Gustafson, Robert Broberg letar efter sig själv. I den redogörs för hela hans karriär, men också om hans privatliv. I ett utdrag som Expressen tagit del av berättar kvinnorna om sina förhållanden med den populära komikern.

För om det var något utöver sitt arbete som Robert Broberg var känd för så var det hans kärleksrelationer, och de var många. I boken beskrivs han av sin exfru Eva Myhre som en person som ständigt fick kvinnor på fall, något hon var tvungen att leva med om äktenskapet skulle hålla, vilket det gjorde mellan 1963 och 1975.

”När jag förstod hur förtjust han var i kvinnor sa jag till honom: ‘Du gör vad du vill, men ta bara inte med dem hem till mig och ungarna! Jag vill inte ha dem här! Det får du lägga ifrån dig på trappan, så kan vi fortsätta att ha ett familjeliv.’ Det respekterade han och vi hade det okej. Det hjälpte ju inte att gå omkring och vara svartsjuk på en karl som höll på att svimma varje gång han såg en kvinna på gatan”, säger Eva Myhre i boken.

Robert och Eva fick barnen Emma och Ane tillsammans.

Exet: ”Det var något man fick vänja sig vid”

Anastasia von Zweigbergk och Robert Broberg hade ett förhållande och var sambos under en stor del av 80-talet. Även hon var medveten om att han hade lätt för att falla för andra kvinnor.

Annons

”Han samlade på kvinnor och man fick vänja sig vid att de cirklade runt honom. Det var bekräftelse han sökte. Direkt plågsamt blev det när han letade tjejer, som skulle kunna passa för någon kommande föreställning, det högg ju litegrann. När man såg någon som var lång och hade lockigt hår, då visste man: ‘Det där är Roberts tjej!’”.

Robert Broberg var född till att underhålla – men hade också ett mörker inom sig.

Robert Broberg led av Parkinson och sista tiden innan sin död spenderades i palliativ vård. Han somnade in omgiven av sin familj, har dottern Isabella tidigare berättat för Expressen.

Foto: TT

Annons