Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Robert Gustafssons fina minne med Lasse Berghagen

20 okt, 2023, 12:30 
Louise Wibergh Lenti

Lasse Berghagen lämnar ett stort tomrum efter sig. Robert Gustafsson: "Saknaden är smärtsamt stor"

Annons
Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammalBrand logo
Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammal

Hela Sverige sörjer att allas vår Lasse Berghagen gått ur tiden. När nyheten kom under torsdagen var det som att hela landet stannade upp och tappade andan. Sedan kom hyllningarna, hälsningarna och minnena.

Robert Gustafsson: "Sorgen är obeskrivlig"

En av alla de som Lasse Berghagen berört på djupet är vännen och kollegan Robert Gustafsson. Tillsammans fick de oss att kikna av skratt på Allsångsscenen där Robert var ett stående komiskt inslag med sina många karaktärer och påhitt till Berghagens förtjusning.

Annons

Robert Gustafsson minns och saknar sin käre vän:

"Lasse, sorgen är obeskrivlig. Minnena, skratten, värmen och kärleken. Allt kommer tillbaka till oss som viktiga budskap från dig att vårda. Tack för vänskapen förtroendet kärleken och tryggheten. Du fanns alltid där och du brydde dig verkligen. Saknaden är så smärtsamt stor." skriver Gustafsson på sin Facebook.

Han delar även med sig av ett roligt minne från tiden på Allsången. Gustafsson, Berghagen och studiomannen hade stått hukade i ett trångt vaktmästarbås under Sollidenscenen för att utbringa en skål efter en lyckad avslutning av årets säsong.

Berghagen svepte sitt snapsglas med rak rygg men lyckades slå huvudet i takets lysrör tack vare sin längd. En del av lampan lossnade och hamnade i snapsglaset som nu var tomt. De andra tittade förvånat på Berghagen som sken upp och sa "Tilltugg!" till vännernas stora skratt.

"Din värme kommer jag att behålla och minnet av dig ska jag klä i ett oantastligt skimmer av guld. Vila nu så ses vi kanske snart igen, med snaps och ”tilltugg”!" avslutar Gustafsson.

Annons
Robert Gustafsson, Lasse Berghagen
Robert Gustafsson dansar som brandchefen Greger framför en road Berghagen, säsongsavslutning Allsången 2002.

Lasse Kronér: "En himla fin vän och människa"

Även Lasse Kronér vittnar om den stora saknaden efter sin kära vän.

– Det här är jobbigt och det är en väldigt kass dag. Lasse var väldigt, väldigt nära mig, säger Kronér till Aftonbladet.

Han fortsätter:

– Hur han var i offentligheten är något som man bara hoppas att man kan ta efter. Som privatperson var Lasse ännu varmare, mjukare och ännu mer omtänksam. Jag vet inte hur många samtal jag har fått från Lasse genom åren då han har ringt, och jag även honom förstås. Det spelade ingen roll vad jag hade gjort i tv, han ringde alltid efter programmet eller skickade ett meddelande. Lasse var en så himla fin vän och människa.

Annons
Berghagen, Kronér
Berghagen gästar första avsnittet av "Kronérs sommargäster" 2019. Vännerna ställde mer än gärna upp i varandras program.

Foto: TT

Annons