Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Robin och Sigrids beslut i relationen – är överens

26 sep, 2023, 13:30 
Louise Wibergh Lenti
Robin Bengtsson och Sigrid Bernson
I Fredrik Ralstrands podcast "Hitfabriken” berättar artisten Robin Bengtsson om de återkommande femteplatserna och hur han blev Sigrids nummer ett.
Annons
Sigrid Bernsons och Robin Bengtssons kärlekshistoriaBrand logo
Sigrid Bernsons och Robin Bengtssons kärlekshistoria

Robin Bengtsson är sångaren och låtskrivaren som dök upp i offentligheten första gången hösten 2008 då han medverkade i Idol. Där tävlade han mot bland andra Anna Bergendahl, Loulou Lamotte och vinnaren Kevin Borg.

Under 2016 medverkade han i Melodifestivalen med låten ”Constellation prize” och var favorittippad men slutade på femteplats. Revanschen lät sig dock inte vänta länge då han redan året därpå tävlande med låten ”I can’t go on” med sina legendariska löpband på scenen. Promenaden gick raka vägen till Eurovision i Ukraina där han slutade på en hedrande femteplats.

I och med vinsten i Melodifestivalen var folkligheten ett faktum och Robin blev inbjuden att medverka i Let's dance. Där vickade han höfterna till ännu en gnistrande femteplats.

Annons

Det fanns däremot en större vinst att ta med sig från programmet – den stora kärleken med Sigrid Bernson.

Robin Bengtsson: "Henne ska jag snärja"

Både Sigrid och Robin var nyblivna singlar och hade inga planer på att träffa någon ny när de inledde repetitionerna av Let's dance 2019. I Fredrik Ralstrands podcast "Hitfabriken" berättar Robin däremot hur kärleken växte fram i rask takt:

– Man får dels vara med om anspänningarna som livesändningarna innebär men också att gå till en replokal och vara där svettig, trött och grinig. Man får se alla sidor av en person inom loppet av en månad.

Han fortsätter:

– I vårat fall kände jag efter en månad att nu har vi hängt i sju dagar och vi har repat dans i fem timmar och så hade man ändå lust att ringa varandra på kvällen när man kom hem och snacka skit. Då kände jag ändå att det här är en tjej man vill hålla fast vid. Henne ska jag snärja.

Annons

Pappaledigheten kallar!

När programmet var avslutat gick Robin och Sigrid ut med att de var ett par och sedan dess har kärleken spirat. Tillsammans köpte de hus hösten 2019 i Vallentuna norr om Stockholm och för nästan exakt ett år sen föddes deras son Viggo.

Robin Bengtsson & Sigrid Bernson
Fina Robin och Sigrid! Från hemlig romans i reprum till öppen lycklig familj.

Eftersom både Robin och Sigrid jobbar inom musik- och nöjesbranschen har de stor förståelse för varandras ovanliga arbetstider och anpassar vardagen därefter.

– Just nu är jag hemma tre dagar i veckan och Sigge är hemma två dagar i veckan. Vi kör ganska flytande. Båda två har varit hemma ganska mycket ihop faktiskt. Det har varit supermysigt, säger Robin i podcasten.

Paret är överens om att dela upp familjelivet och nu är det dags för Sigrid att kliva av mammaledigheten. Robin tar över med en pappaledig och relativt lugn höst tillsammans med lilla Viggo. Mellan barnvagnspromenaderna blir det mer musikskrivande och inom en snar framtid finns det planer att släppa ett nytt album.

Lycka till och fortsätt njuta av bebisbubblan Robin!

Foto: TT

Annons