”Robinson-Kent” planerade sin egen begravning

kent larsen robinson

TT
Covid-19 är en skrämmande sjukdom, och för 85-åriga ”Robinson-Kent” höll det på att sluta illa.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?
Slå på ljud

Vid det här laget känner nog de flesta i Sverige någon som drabbats av det otäcka viruset covid-19, och en som både fått det och blivit frisk är Kent Larsen, 85, känd från den legendariska första säsongen av Expedition Robinson som sändes 1997.

I en intervju med Aftonbladet berättar han om plågorna han upplevde under sjukdomstiden, och att han var så nära att dö att han diskuterade sin egen begravning med sambon Karin.

– Jag kunde knappt prata men jag och min sambo diskuterade hur vi skulle göra med begravning, det gjorde vi..., säger han till Aftonbladet.

kent larsen tt

Kent Larsen var nära att dö i covid-19.

TT

Det var en period under sjukdomstiden då han mådde så dåligt att han var säker på att allt hopp var ute.

– Man mår så dåligt att man nästan längtar efter att det skulle ta slut. Jag kom till ett stadium jag egentligen inte vill prata om, därför jag har aldrig trott på det. Men jag såg gamla, döda vänner.

Men allt skulle vända och nu är Kent igenom den allra värsta faran, även om han inte är hundra procent återställd än.

– De säger att det kan ta en månad eller två innan det är över. Jag ser fram emot att jag ska fira jul frisk, det är min förhoppning. Det var nära himlen minsann.

Flera kända personer har drabbats av covid-19

Kent är inte den enda som varit med om ett skrämmande möte med sjukdomen. Även Christina Schollin drabbades efter en middag med hälsotema, där 18 personer deltog. Bara ett par veckor innan de nya tuffa restriktionerna infördes arrangerade 1,6miljonersklubben, en förening som finns till för att kvinnohälsa, en middag där flera senare insjuknade i corona. Den första att berätta om det var Alexandra Zazzi, 54, och sedan stod det även klart att Christina Schollin, som också var på plats, smittats, något Expressen var först med att rapportera om. Även hennes man Hans Wahlgren drabbades.

– Både jag och Hans hade en väldigt lindrig corona. Vi är väldigt glada över det. Det var som en lätt förkylning, säger hon till Expressen.

Hon hade milda symptom men det skapade ändå stor stress för skådespelerskan.

– Det blir traumatiskt. Jag kände mig deprimerad trots så få symptom. Man känner inte igen sina egna reaktioner.