Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Robinson-profilens plötsliga förvandling – förklaringen TV4 inte tog med: "Ångest"

11 okt, 2023, 09:32 
Robinson TV4
En av deltagarna i Robinson genomgick en förvandling – och TV4 tog inte med förklaringen.
Annons

Ibland känns det som att programmet Robinson existerat lika länge som tv-apparaten. Nu är ännu en säsong i gång och mycket är sig likt.

Petra Malm återvänder som programledare, en roll hon delar med ikonen Anders Lundin. Och det blir såklart fler bekanta inslag för tv-tittarna än så: ö-råden, strapatserna i extremt väder, hungern, intrigerna och så vidare.

Bryter ihop i tårar efter Petra Malms fråga: ”Jag skäms”Brand logo
Bryter ihop i tårar efter Petra Malms fråga: ”Jag skäms”

Robinson-profilen förvandlad – TV4 förklarar inte

Men det blir också överraskningar. Ögonblick som omkullkastar tittarnas förväntningar och leder till ett slags kognitiv dissonans.

Robinson i TV€
Vi

Ett sådant stod deltagaren Maria Viscovi Falk för. Under loppet av några minuter av avsnitt ett står hon för en plötslig förvandling som inte förklaras i rutan.

Annons

Hon gick från vanliga glasögon till ett slags silvrigt par, som mer såg ut som något slags simglasögon. Tittarna blev såklart förvirrade.

Nu har Maria förklarat skälet till bytet, i en intervju med våra Allerkollegor på Hänt.

– Alltså det var typ min enda ångest inför Robinson, att glasögonen skulle gå sönder dag ett och att jag inte skulle se något under hela äventyret, säger Maria till Hänt.

– Jag kan inte ha linser, nämligen. Så jag skaffade speciella ”aktivitetsglasögon” som man kan fästa med ett band runt huvudet, så dom inte trillar av.

Robinson-profilen: "Ser ut som en idiot"

Maria säger till Hänt att hon själv tycker att hon "ser ut som en idiot" i aktivitetsglasögonen. Men de fyller sin funktion.

– De är gjorda i tåligare material. Men de är inte vattentäta eller så, funkar inte som simglasögon. Så jag hade mina "vanliga" glasögon och aktivitetsglasögonen som jag fick lov att ha på tävlingar, säger Maria.

Maria har tidigare riktat subtil kritik mot produktionen bakom Robinson. Hon menar att TV4 medvetet försökte skapa friktion mellan henne och vissa andra deltagare.

– Det känns som jag blev lite typecastad som en sur lesbisk bibliotekarie (skrattar). Man fick nämligen fylla i vilken typ av människor man inte kommer överens med och då skrev jag ”sköna snubbar”. Så de satte mig givetvis i samma lag som alla sköna snubbar. Men jag tror jag var lättsam ändå, säger Maria i en intervju med QX.

Annons