Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rolf Lassgårds ord om dejtinglivet efter skilsmässan: "Finns två vägar att gå"

24 okt, 2022, 17:30 

Nu berättar skådespelaren Rolf Lassgård om nya livet som singel, och hur han ser på dejting.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

I mars 2021 bekräftade skådespelaren Rolf Lassgård, 67, att han och Birgitta Lassgård, 68, valt att skilja sig – efter 38 år tillsammans.

– Det är inga konstigheter. Vi har levt otroligt länge tillsammans och det här är något vi har kommit fram till tillsammans, sa skådespelaren till Arbetarbladet då.

– Vi har valt att gå skilda vägar, men är fortfarande vänner. Och vi har tre fantastiska barn ihop och tre finfina barnbarn så det finns liksom ingen konflikt här på det sättet.

Rolf och Birgitta valde att gå skilda vägar efter 38 år tillsammans.

Rolf Lassgårds liv som singel

Paret bestämde tidigt att Birgitta skulle bo kvar i familjens villa i Olsbacka, och att Rolf skulle flytta till sommarhuset i Skåne.

Annons

I en ny intervju med Amelia berättar Rolf nu om livet som singel, och förklarar att han trivs bra med att bo ensam.

– Min dotter bor tre mil ifrån mig med två barnbarn. Hela den tryggheten finns där och jag känner grannar runtomkring mig. De värnar om mig och håller mig om ryggen.

Han berättar samtidigt att livet förändrats mycket sedan skilsmässan – när det kommer till allt ifrån att behöva handla mat själv till att han inte träffade vänner lika ofta i början.

– Ingen är hemma när du varit hemifrån. Förut fanns det åtminstone käk i kylskåpet när du kom hem. Om inte någon lagade mat åt dig, så kunde du laga det själv. Nu är det: ”Vad fan har jag?” Ofta när jag tagit taxi till mitt hus, är det bara att slänga in väskan, hoppa in i bilen och köra tillbaka tre mil till affären, säger han till Amelia.

Annons

Orden om dejtinglivet: "Finns två vägar att gå"

När det kommer till dejtinglivet förklarar Rolf att han inte aktivt letar efter någon ny.

– Då finns det två vägar att gå och den väg som åtminstone män oftast brukar ta är att ge sig ut och ”jaga” igen. Men jag tänkte nog tvärtom där, att låta livet komma till mig, säger han till Amelia.

Annons