Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Runar Sögaard avtjänar fängelsestraff – varnad för sitt beteende på anstalten

13 dec, 2021, 23:00 

Runar Sögaard sitter i fängelse för ekobrott, och har fått flera varningar för sitt beteende på anstalten.

Annons
Allt om Carola Häggkvist!Brand logo
Allt om Carola Häggkvist!

I början på 2019 dömdes norska före detta predikanten Runar Sögaard till fängelse, en dom som sedan fastslogs av hovrätten i juni i år, efter att Runar hade överklagat.

– Ja, i vanliga fall brukar ju inte Högsta domstolen ta upp alla fall, men i den här saken är det så mycket som gör att det finns ett par livlinor som är väldigt tydliga. Men jag tror och hoppas att rättvisan ska segra och att sanningen ska segra, det har alltid varit mina deviser, sa Runar Sögaard några dagar före att domen meddelades i somras enligt Aftonbladet.

Men högsta domstolen verkar inte ha gått på Runars linje för nu avtjänar han sitt straff på Svartsjöanstalten i Stockholm. Enligt uppgifter från anstalten är Runar inte helt nöjd med sin tillvaro, då han fått flera varningar från anstalten, det rapporterar Aftonbladet.

Han ville bland annat byta cell och hänvisade till sin säkerhet i den han nu var i, men nekades. Då ska han ha hotat en kriminalvårdare med att genom sin manager hänga ut hen på sin blogg.

Annons

”Runar Sögaard tillägger även att ovannämnda publiceringar kommer resultera i en ’mediabomb’”, skriver Kriminalvården i en varning.

Runar hängde ut exet Carola Häggkvist

Relationen mellan Runar Sögaard och Carola Häggkvist har fortsatt att vara en av landets mest skildrade – trots att det år 21 år sedan de skilde sig.

Ifjol släppte ex-predikanten en självbiografi där han bland annat svartmålade sin tidigare hustru. Till norska VG sa han inför releasen att hon ljugit om den verkliga orsaken till uppbrottet:

– Ja. I underhållningsbranschen i Sverige vet människor vad som var orsaken till uppbrottet. Men jag tror inte att jag ska prata öppet om det än. Sanningen kommer alltid att komma fram till slut.

Annons