Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Runar Sögaard erkänner: Därför sköt han ihjäl Carolas älskade katt

26 maj, 2023, 06:00 

Nu berättar Runar Sögaard om vad han egentligen tänkte när han sköt ihjäl exfrun Carola Häggkvists katt Lilleman.

Annons
Hör Carolas ärliga ord om äktenskapet med Runar: ”Lurade mig själv”Brand logo
Hör Carolas ärliga ord om äktenskapet med Runar: ”Lurade mig själv”

Relationen och giftermålet mellan artisten Carola Häggkvist, 56, och kändispastorn Runar Sögaard, 55, är en av de mest omskrivna i Sverige.

Carola och Runar var gifta mellan 1990-2000 och har sonen Amadeus Sögaard, 25, ihop.

Genom åren har familjebråk lett till många tidningsrubriker – något som sonen Amadeus öppnat upp om i vuxen ålder. Idag är relationen mellan Runar och Carola obefintlig.

Runar Sögaard erkänner: Därför sköt han ihjäl Carolas älskade katt

Två av de mest uppmärksammade konflikterna mellan ex-makarna är de om att Runar både sköt ett rådjur genom deras sovrumsfönster 1996, samt att han ska ha skjutit ihjäl Carolas älskade katt Lilleman för många år sedan.

Annons

– Det var värre för mig när han sköt min katt, han gillade den inte så bra. Det var väldigt länge sedan det hände och det får stå för honom, sa Carola till Metro 2011.

Runar Sögaard frigiven efter över ett år i fängelse för bokföringsbrott och grovt skattebrott. Bilden: Runar lämnar anstalten Storboda, norr om Stockholm där han suttit den senaste tiden.
Runar släpptes nyligen efter över ett år i fängelse för bokföringsbrott och grovt skattebrott.

Denna anklagelse var något som Runar själv förnekade i många år – fram tills 2020, när han erkände att han faktiskt skjutit katten.

– Jag sköt den katten och jag ångrade mig otroligt mycket, sa han då i "Bathina – en podcast".

Carola Häggkvist och Runar Sögaard med Amadeus 2003
Carola och Runar var gifta mellan åren 1990-2000.

I en ny intervju i podcasten "Fängelsepodden" säger han nu att han sköt katten för att den var sjuk, vilket även Expressen rapporterat om.

– Den hade ju behövt avlivas, jag är jägare och jägare och bönder och jordbrukare, de sköter avlivningen själva. Det är inte så att jag tyckte att skjuta katter är roligt, det var inte det det handlade om. Katten mådde inte bra.

Han erkänner samtidigt att det var en gärning som grundade sig i ilska.

– I stunden när jag sköt den, då var det så, han hette Lilleman men jag kallade honom för Pisseman, han pissade överallt i alla blomkrukor och på alla mattor och på allting, säger han i podcasten.

Annons