Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Runar Sögaards ilska mot polisen efter åtalet om penningtvätt: "En riktig blåsning"

27 maj, 2024, 04:30 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu slår Runar tillbaka mot polisen efter åtalet om penningtvätt.
Annons

Den 20 februari i år rapporterade Svensk Damtidning att norska ledarskapskonsulten och ex-maken till Carola Häggkvist, Runar Sögaard, åtalats för penningtvättsbrott.

Runar Sögaards okända hjärtesorg med Tilde de PaulaBrand logo
Runar Sögaards okända hjärtesorg med Tilde de Paula

Runar Sögaard misstänkt för penningtvätt

Enligt profilens advokat, Mark Safaryan, nekade Runar till brott.

– Min klient nekar till brott och försvaret menar att utredningen inte är fullständig. Det finns mängder av sakförhållanden som inte är klarlagda, därför kommer vi att begära komplettering av förundersökning, sa Safaryan till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till Expressen ska tre äldre personer ha blivit lurade av telefonbedragare, och totalt 250 000 kronor ska ha förts över till ett konto som tillhörde en 84-årig kvinna i Västerås.

Annons

Av dessa 250 000 kronor ska 72 000 kronor sedan ha förts över till Runar Sögaard.

"Saknades en viktig ingrediens"

Runar motsäger sig uppgifterna om att han ska ha någon bekantskap med kvinnan, och krävde en komplettering till utredningen – närmre bestämt en polisanmälan han gjorde mitt i natten, samt nya polisförhör.

– Det saknades en viktig ingrediens. Vi har nu fått genomföra de grejer som vi har begärt, säger hans advokat Mark Safaryan till Expressen.

I polisförhören menar Runar att han under 2019 lånat ut 300 000 kronor kontant till en vän, som profilen menar är en "daytrader" och utlovade hög avkastning på pengarna som Runar menar att han tjänade in efter att ha sålt konst under utlandsresor.

Fick en dålig magkänsla

Men när Runar fick 72 000 kronor tillbaka ska ha inte ha kontrollerat källan. I augusti ska han enligt egen utsago ha fått en "dålig magkänsla", varpå han kontaktat polisen.

Annons

Runar hade vid tiden fått sina konton spärrade, och i samtalet ska han påstå att det hade men mannens överföringar att göra.

Enligt operatörens anteckningar ska Runar ha upplevts som stressad, rapporterar tidningen.

Samtidigt nekar mannen som Runar kallar "daytrader" både att de har någon bekantskap samt att han tagit emot pengar från profilen.

Runar Sögaard kritiserar polisen

Nu säger Runar att han "åkt på en riktig blåsning", eftersom han för ett år sedan och framåt ska ha haft dålig ekonomisk koll, som ska bero på dålig internetuppkoppling i skärgården och strul med både bankkort och bank-id.

Han kritiserar även polisen för att inte ha tagit med hans polisanmälan från augusti och säger att han är "chockad" över att polisen undanhöll anmälan från både honom själv och hans advokat i sex månader.

Annons