Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ryktena om Kristian Luuk tar fart – allt sker under sändning

10 nov, 2023, 19:30 
Stor ryktesspridning får spinn – samtidigt som Kristian Luuk syns i På spåret.
Annons

Kristian Luuk är van att sitta i förarsätet, läsa frågor till alla vetgiriga deltagare och tv-tittare, se till så att de kunskapsluckor som fattas fylls upp när han och Fredrik Lindström besöker världens alla hörn.

5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

På spåret har blivit en långkörare och under åren har man betat av hur många mil som helst för att med stolthet kunna titulera sig Sveriges mest populära frågesportprogram.

Just nu är duon inne på sin 15:e säsong och med tiden har de blivit ett väldigt uppskattat programledarpar. För så är det, sitter man som programledare i På spåret så många år blir man folkkär.

Kristian Luuk och Fredrik Lindström i På spåret
Kristian Luuk och Fredrik Lindström har varit programledare för På spåret i 15 säsonger.

Ryktet om Kristian Luuk

Därför är det inte så konstigt att självaste Kristian Luuk även är storfavorit till att leda ett annat folkkärt program – nämligen rollen som Årets julvärd i SVT:s julprogram med Kalle Anka och company.

Annons

Spekulationerna har tagit fart rejält. På bettinglistor kryllar det av kändisnamn som svenska folket tror kan landa hedersuppdraget och där är Kristian Luuk i topp på sajten Unibet.

Hack i häl har han namn som Farah Abadi, Mark Levengood, Carina Bergfeldt och Niklas Strömstedt, men det är ändå Kristian Luuk som är den stora favoriten.

SVT:s vägran: ”Glöm. Glöm”

SVT är inte kända för att läcka Årets julvärd i förväg. Allt sker på en presskonferens på ett datum som alla får anpassa sig till, trots att Svensk Damtidning tidigare försökt få fram ett svar.

– Glöm. Glöm. Vi går aldrig ut före utan det kommer en pressrelease när det är dags. Och det är långt fram, sa SVT:s pressdesk i början på oktober och fortsatte förklara hur hemlighetsfulla man är:

– Vi säger inte en miljondels jota förrän det är klart. Det finns inget. Det finns ingenting.

Kristian Luuk
Om det blir Kristian Luuks namn som presenteras som Årets julvärd 2023 återstår att se.

Foto: TT/SVT

Annons