Så är Zlatans fru Helena Seger som mamma

så är zlatans fru helena segers som mamma

Zlatans hustru, Helena Seger, har alltid hållit sig lite i bakgrunden. Men när det kommer till sönerna och deras sportdrömmar kliver hon fram som en riktig supporter.

Hon har kallats fotbollsfruarnas fotbollsfru. Och visst vilar det en viss mystik över Helena Seger, 49. Många är nyfikna på hennes liv med den svenske världsstjärnan, Zlatan Ibrahimović, och trots att hon håller en låg profil har det framkommit att det är Helena som är familjen stora projektledare. Medan Zlatan pendlar mellan Stockholm och Italien är det hustrun som tar huvudansvaret för sönerna Maximilian, 13, och Vincent, 11, och deras aktiviteter.

Helena stöttar sönerna fotbollsdrömmar

Helena är en kompetent yrkeskvinna och hon har suttit på flera chefsposter, på företag som Malaco leaf, Swedish match och Fly Me. Människor i bekantskapskretsen beskriver henne som målinriktad och hon är även otroligt engagerad när det kommer till pojkarnas fritidsaktiviteter. Maximilian och Vincent går i pappa Zlatans fotspår och tränar Taekwondo. De är medlemmar i Östermalms Hapkido Taekwondo och ställer ofta upp på tävlingar med goda resultat. Och mamma Helena följer ofta med på tävlingarna för att stötta och heja.

helena seger

Helena Seger ‘roddar’ sönernas aktiviteter och fotbollsträningar när Zlatan står på planen.

Sönerna spelar även fotboll och när Vincent åkte till Gothia Cup i Göteborg, förra året, för att spela med pojklaget Los Angeles Breaker fanns Helena i kulisserna. Den kända fotbollsfrun är även en “soccer mom” och satt på läktaren och såg sin son spela, med lika engagerad blick som hon har när Zlatan klackar in den i mål.

Bor med barnen i Stockholm

För några år sedan köpte familjen Ibrahimović en kyrka på Östermalm som de totalrenoverade. Och numera har Helena och barnen Stockholm som bas medan maken delar sin tid mellan Sverige och Italien, då han har kontrakt med det italienska fotbollslaget Milan. Enligt Expressen har paret skrivit in sönerna på en privatskola på Östermalm och det sägs även att Helena är väldigt deltagande i sönernas utbildningar.

zlatan barn

Zlatan och sönerna år 2016.

År 2015 spelade Zlatan, som bekant, i franska PSG och då rapporterade Le Parisien att han och Helena hade skrivit in Maximilian och Vincent i Paris Saint-Germains ungdomsakademi. De stod registrerade på lagets hemsida med porträttbilder och namnet “Seger”. Kanske var detta ett knep för att inskrivningen skulle ske under så diskreta former som möjligt (namnet Ibrahimović väcker ju onekligen en del uppmärksamhet) eller så använder pojkarna sin mammas namn lite då och då.

– Jag är glad att de gillar fotboll, för jag tycker det är viktigt att de lär sig att spela i ett lag. Om de har talang för detta får vi se i framtiden. De är fortfarande unga. De gillar det och det är det som är viktigt, har Zlatan sagt i tidigare intervjuer.

Foto: TT