Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så gick det sen för kvinnorna i "Sällskapsresan"

06 jun, 2021, 15:00 
AvIndra Nordemar

Nu har det gått 41 år sedan den första "Sällskapsresan" hade premiär. Men vad hände sen? Här är vad tre av de kvinnliga skådespelarna gör i dag.

Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Det har gått mer än 40 år sedan den populära filmen "Sällskapsresan" hade premiär 1980. Trots det är filmen ännu aktuell och har blivit en av Sveriges största filmsuccéer genom tiderna.

Filmen, som kretsar kring Lasse Åbergs karaktär Stieg-Helmer Olsson och hans vänner, har fått flera uppföljare som även dem blivit klassiker inom svensk film.

I alla filmerna har det förekommit olika skådespelare, men vad hände med dem sen? – Här är vad tre av kvinnorna från filmserien gör i dag.

Lottie Ejebrant

Lottie Ejebrant, 76, spelade lapplisan Maj-Britt "Majsan" Lindberg i "Sällskapsresan". I filmen var hennes karaktär Stig-Helmers stora kärlek.

Hon har tidigare berättat att "Sällskapsresan" var bland de roligare sakerna hon gjort i sitt liv.

Lottie Ejebrant gör rollen som Maj-Britt, Stig-Helmers kärlek, i "Sällskapsresan".
Lottie Ejebrant gör rollen som Maj-Britt, Stig-Helmers kärlek, i "Sällskapsresan".

Genom åren har Lottie Ejebrant haft roller i ett flertal filmer, tv-serier och föreställningar. Bland annat "I sista minuten" och "Spanska flugan". Men numera lever hon som pensionär och sedan några år tillbaka lever hon halvårsvis i "Nueva Estocolmo", eller San Augustin, där "Sällskapsresan" spelades in.

Annons

– Jag går ner och badar varje morgon där jag och Lasse ligger och kysser varandra, har Ejebrant tidigare sagt.

Vid sidan om den soliga tillvaron i Spanien är Lottie fortfarande aktiv som skådespelare. Snart dyker hon upp i Netflix-serien ”Folk med ångest” som bygger på Fredrik Backmans bok och som regisseras av Felix Herngren.

Anna Norberg

Stig-Helmer träffar Rebecka Melin, spelad av Anna Norberg, i "Hälsoresan" (1999) som är den fjärde i filmserien. Rollen blev hennes sista stora innan hon började jobba mer bakom kulisserna. Men hon har även haft roller i julkalendrarna "Pelle Svanslös" och "Julen hjältar".

Anna Norberg spelade Rebecka Melin i "Hälsoresan" 1999.
Anna Norberg spelade karaktären Rebecka Melin i "Hälsoresan" 1999.

Efter "Hälsoresan" blev Anna mamma och började bygg upp sitt eget produktionsbolag Dröse & Norberg tillsammans med sin man. Där producerar de scenföreställningar och har bland annat gjort "Snövit"

Annons

Anna kan i dag titulera sig både som skådespelare, musikalartist och teaterproducent. Och hon menar att Lasse Åberg gjort en stort intryck på henne.

– Hälsoresan har betytt mycket för mig. Det är så mycket hjärta i hans filmer, har hon tidigare berättat.

Birgitte Söndergaard

Karaktären Anna-Vera dyker upp i "SOS" (1988), och spelas av Birgitte Söndergaard. Hon räddar Stig-Helmer som är på väg ut mot öppet hav efter att testat vindsurfing för första gången.

Birgitte Söndergaard spelar karaktären Anna-Vera i "SOS" 1988.
Birgitte Söndergaard spelade karaktären Anna-Vera i "SOS" 1988.

Birgitte gick ut scenskolan i Göteborg 1981 och innan 'SOS" hade hon gjort några mindre filmjobb. Efter filmen har hon haft roller både på teaterscenerna, i tv-serier och i filmer. Bland annat har hon spelat i Rederiet, filmen "Zorn", "Se upp för dårarna". Hon har även provat på programledarrollen i "Spårlöst försvunnen".

Dessutom var hon en av de tävlande i Let's Dance 2017, men tyvärr blev hon den första att lämna.

Foto: TT

Annons