Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så gick det sen för paren i Gift vid första ögonkastet

31 maj, 2022, 09:30 
AvPer Lidholm

SVT:s populära realityprogram Gift vid första ögonkastet är över för den här säsongen.
Så här har det gått för deltagarna efter programmet.

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Axel och Märtha

Äktenskapet mellan Axel Kratz, 29 och Märtha Bonnevier, 33, blev mer eller mindre en katastrof redan från start. I programmet förklarade Märtha att hon direkt kände hur hon saknade attraktion till sin nya make och tv-scenerna från hotellrummet morgonen efter bröllopsnatten får går till historien som något av de stelaste som skådats i SVT.

Paret valde, på Axels initiativ att avbryta experimentet i förväg och hoppade helt sonika av programmet.

I en intervju med Sveriges Radio berättade Märtha och Axel nyligen om deras relation i dag:

Annons

– Vi har inte haft jättemycket kontakt med det är inget illa mellan oss, berättade Axel.

– Nej, inget ont blod men inte heller någon kontakt, bekräftade Märtha.

Märtha: ”Jag satte gränser”

Efter programmet har Märtha berättat om alla skriver kring henne och det näthat hon stött på.

– Att då få höra att jag borde ha försökt mer eller bitit ihop eller gått med på saker som jag inte var okej med, det är skrattretande. Det gör mig faktiskt arg. Jag har bara värnat om samtycket. Jag satte gränser, som Axel också var helt okej med direkt, säger hon till TT.

Och kärlekslivet?

– Jag dejtar men är inte i en relation, säger Märtha i intervjun med SR.

Även Axel säger att han har dejtat men att han än så länge är singel.

Bodil och Hans

Det blev en riktig bergochdalbana för Bodil Olsson, 41 och Hans Hellberg, 45. Först hoppade Bodil av innan bröllopet ens ägde rum. Men hästfantasten och hundälskaren ändrade sig och verkade och klicka riktigt bra med Hans de första dagarna.

Annons

Men efter en plötslig konflikt och några svårare dagar för makarna valde Hans att avbryta det hela i förtid – till Bodils stora förvåning.

Efter programmet har Bodil främst fokuserat på jobb.

–Sen har jag lagt mycket tid på träning, på min häst och på mitt hus. Jag har helt enkelt fokuserat mycket på mig själv sedan det här avslutades, säger hon till Aftonbladet.

”Svårt att kunna dejta”

Hon berättar också att hon nyligen börjat dejta igen.

– Jag är singel men jag dejtar, säg hon till tidningen.

Även Hans är alltjämt singel.

– Jag trivs rätt bra själv. Men visst, träffar jag rätt person så är det klart att jag skulle tycka att det vore spännande att utforska det spåret, säger han till Aftonbladet och säger att det varit svårt att kunna dejta efter programmet då deltagarna inte får avslöja hur det gått i förväg.

Jonas och Louise

Det började hur bra som helst för Jonas Lundmark, 32 och Louise Gustafsson, 32 som verkade hitta varandra direkt på bröllopet. Attraktionen dem emellan gick nästan att ta på!

Annons

Och i programmet såg äktenskapet ut att utvecklas relativt smärtfritt. När det väl var dags för slutval meddelade båda två med rungande ja att de ville fortsätta vara gifta.

Men ett halvår senare blev problemen för paret för stora och enligt Louise valde Jonas att trycka på den berömda ”escapeknappen” som nämnts i programmet.

– Under vintern stötte vi på problem och det slutade med att vi skilde oss, säger Louise till Aftonbladet.

– Det är egentligen något som är mellan mig och Jonas. Men det man skulle kunna säga är att vi är lite olika i hur vi är och kommunicerar. Det fanns några stunder där vi inte riktigt förstod varandra, vilket gjorde att Jonas drog sig undan och det föranledde separationen, fortsätter hon.

Jonas och Lousie gjorde slut – igen

Paret försökte en gång till men under våren, bara två dagar innan ”Vad hände sen”-avsnittet gjorde de slut igen.

– Jag håller på att läka ihop fortfarande och längtar efter att kunna lägga ”Gift vid första ögonkastet” bakom mig och gå vidare med andra saker. Det är en tuff period just nu, säger Louise till Aftonbladet och säger att de inte alls har mycket kontakt nu.

Annons

– Jag är öppen för kärlek. Att vara kär är det bästa som finns. Jag hoppas på att få bli det igen inom en inte alltför avlägsen framtid, säger hon om kärlekslivet just nu.

Till tidningen säger Jonas att det varit upp och ner sedan hans medverkan i programmet. Någon ny kärlek har han inte.

– Mitt långsiktiga mål är såklart att hitta kärleken och träffa en livspartner. Det har inte förändrats sedan jag sökte. Sen som om det händer imorgon är jag inte så säker på.

Martin och Jonas

Martin Edlund, 35 och Jonas Strömqvist, 30, hade ett tv-äktenskap som innehöll en hel del konflikter, men också vissa mer ömma stunder. När det väl var dags att bestämma sig valde de dock att skilja sig och hänvisade till att deras olikheter och livsmål i slutändan var alltför olika.

Annons

I dag har de båda inte längre någon kontakt.

– ”No hard feelings”, men vi har ingen relation alls. Vi umgås inte. Vi har messat kring programmet och hur det känns kring avsnitten om det har varit någonting jobbigt. Mer praktiskt och kolla läget eftersom jag bryr mig om honom, säger Martin till Expressen.

Just nu är han singel och säger till tidningen att han inte känner någon stress över att hitta den rätte.

– Är jag singel i två år till är jag en jätteglad singel, men jag vill ju träffa någon, säger han och förklarar att han söker någon som älskar resor och är spontan.

– Jag blir inte kär i kärleken. Jag blir sällan kär, men när jag blir kär är jag så in i helvete kär. Då är det verkligen som en magnet, fyller han i.

Har ny relation efter Gift vid första ögonkastet

Jonas Strömqvist är den enda av deltagarna i årets Gift vid första ögonkastet som faktiskt har hittat kärleken efter programmet.

– Jag matchade med en kille på Tinder, och det var i början på augusti förra året. Sedan dess har vi haft en stabil relation. Vi har flyttat ihop och blivit sambor, säger han till Expressen.

Annons

Den nya relationen har dessutom fått Jonas att flytta till Linköping där han och pojkvännen Oskar, 32, ny letar efter en ny lägenhet.

– När allting klickar till 100 procent går man vidare helt enkelt, konstaterat han.

Annons